Kostas Slukas protiv Partizana (©MN Press)
Kostas Slukas protiv Partizana (©MN Press)

Partizan Mozzart Bet poslao ponudu Kostasu Slukasu

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.07.23. | 09:42

Nova potvrda velikih ambicija crno-belih

Prošlo je tek nešto više od nedelju dana otkako je Partizan Mozzart Bet osvojio ABA ligu i stavio tačku na sezonu 2022/23, a već u klubu uveliko rade na sklapanju tima za nove izazove. Matijas Lesor je otišao u Panatinaikos, a završen je ogroman posao potpisivanjem produžetka saradnje sa Kevinom Panterom na još dve godine, ali to je samo početak.

Dovode se crno-beli u vezu sa brojnim košarkašima, apetiti su porasli, a BasketNews ističe da je iz Humske otišla ponuda i na adresu grčkog reprezentativca i jednog od najboljih plejmejkera u Evropi - Kostasa Slukasa!

Izabrane vesti

Trostruki šampion Evrope je jedan od igrača o kojima se najviše priča u poslednje vreme na tržištu. Veliko je interesovanje za Slukasove usluge, jer se u sumnju dovodi njegov ostanak u Olimpijakosu posle tri sezone. Ugovor mu je istekao, a navodno želi veću ulogu u ekipi.

Pisalo je Eurohoops i o ponudi Fenerbahčea, ali istakao i da se 33-godišnjem plejmejkeru ne žuri i da će najpre sesti za sto sa predstavnicima tima iz Pireja. Interesovanje su navodno pokazali i Olimpija Milano, pa i Barselona, ali BasketNews napominje da je Partizan veoma ozbiljan u nameri da preseli Slukasa u svoje redove, posebno jer je neizvesna sudbina Dantea Egzuma u Humskoj.

Grčki košarkaš je minule sezone beležio 11,0 poena, 5,6 asistencija i 2,1 skok po nastupu u Evroligi i bio jedan od ključnih igrača Olimpijakosa u osvajanju prvog mesta na tabeli Evrolige u ligaškom delu, odigrao veliku ulogu i tokom plej-ofa i Fajnal fora u Kaunasu, mada su crveno-beli iz Pireja senzacionalno zaustavljeni na poslednjem koraku ka evropskom tronu od strane madridskog Reala.

U Partizanu bi mogao ponovo da sarađuje i sa Željkom Obradovićem, s ozbirom da ga je šef struke crno-belih trenirao punih pet sezona u Fenerbahčeu, a zajednu su osvojili i Evroligu 2017. Nema sumnje da bi trofejni stručnjak mogao da bude važan adut ABA šampiona u trci za Slukasov paraf.

CRNO-BELI BLIŽI MIROTIĆU OD CRVENO-BELIH?

©MN Press©MN Press

Informacije o interesovanju za igrača Slukasovog kalibra poklapaju sa ambicijama Partizan Mozzart Beta da se domogne Fajnal fora Evrolige, što je u razgovoru za Sport klub potvrdio i predsednik Ostoja Mijailović, Želi da oformi kvalitetnu ekipu, a navodno je ušao i u trku za potpis Nikole Mirotića.

Sport klub je takođe preneo da je iskusni košarkaš koji se nalazi na izlaznim vratima Barselone želja Crvene zvezde i Partizana, ali da je klub iz Humske u boljoj poziciji od večitog rivala.

Naravno, veliki broj evropskih klubova okrenuo se u Mirotićevom smeru kada je postalo jasno da neće nastaviti karijeru u Barseloni koja je rešila da značajno skreše budžet za narednu sezonu. Olimpijakos u bivšem reprezentativcu Španije vidi zamenu za Sašu Vezenkova, mada je posle sinoćnjeg raspleta na NBA tržištu sve veća šansa crveno-belih da zadrže MVP-a Evrolige, jer je Trej Lajls produžio ugovor sa Sakramento Kingsima koji su već dugo zainteresovani za bugarskog internacionalca.

Po Mirotića bi svim silama mogao da krene i Monako, u slučaju da ekipu Saše Obradovića napusti Donta Hol. Eurohoops je preneo da su Portland Trejl Blejzersi zainteresovani za atletski sjajnog centra, te da bi Kneževi agresivno ušli u trku za potpis košarkaša koji je zvanično još član Barselone, ukoliko bi se NBA interesovanje za Hola materijalizovalo.

Mirotić najpre mora da pronađe zajednički jezik sa Barselonom oko raskida ugovora, s ozbirom da su mu preostale još dve godine vredne skupa 22.000.000 evra bruto. Nakon toga će, po svemu sudeći, biti na slatkim mukama, kada bude birao mesto za nastavak karijere.

U sezoni za nama, MVP Evrolige iz 2022. je beležio 14,1 poen, uz 5,1 skok i 1,1 asistenciju, iako je tek u decembru zaigrao zbog problema sa povredom.


tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetKostas SlukasŽeljko ObradovićNikola Mirotić

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara