Kostas Slukas (©Starsport)
Kostas Slukas (©Starsport)

Demanti iz Humske, Slukas nije dobio ponudu Partizan Mozzart Beta

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.07.23. | 12:11

Odjeknula vest da su crno-beli krenuli po grčkog reprezentativca, ali...

U moru spekulacija o košarkaškim transferima, pojavila se i informacija da je Partizan poslao ponudu Kostasu Slukasu. I to iz izvora koji je po običaju pouzdan, litvanskog BasketNews-a. Ipak, kako je za Mozzart Sport rečeno iz redova šampiona ABA lige, grčkom reprezentativcu nije ponuđena saradnja.

Nezvanično, u crno-belom klubu su uvereni da je Slukas već izabrao da se vrati u Fenerbahče.

Izabrane vesti

Odjeknula je vest da bi Slukas mogao da ponovo da radi sa Željkom Obradovićem u redovima Partizan Mozzart Beta, te da ga crno-beli vide kao potencijalnu zamenu za Dantea Egzuma oko čije sudbine u klubu vlada neizvesnost, zbog navodnog interesovanja iz NBA, ali i od strane drugih evroligaša.

Grčkom reprezentativcu je istekla saradnja sa Olimpijakosom, prema saznanjima Eurohoops-a ima ponudu Fenerbahčea, a ostanak u Pireju je takođe pominjan kao opcija.

Pisalo se i o interesovanju Barselone, Olimpije Milano... Sve zbog toga što je Slukas navodno nije u potpunosti zadovoljan ulogom u redovima grčkog šampiona.

Minule sezone beležio je 11,0 poena, 5,6 asistencija i 2,1 skok po nastupu u Evroligi i bio jedan od ključnih igrača Olimpijakosa u osvajanju prvog mesta na tabeli Evrolige u ligaškom delu, odigrao veliku ulogu i tokom plej-ofa i Fajnal fora u Kaunasu. Ipak, najčešće je utakmice počinjao i sa klupe, te je njegov kompletan doprinos ostao u senci Saše Vezenkova koji je pokupio priznanja za najboljeg strelca i najkorisnijeg igrača Evrolige.

Kostas Slukas je profesionalnu karijeru počeo u Olimpijakosu pre 15 godina. Sa dve evropske krune se sedam godina kasnije presleio u Fenerbahče, gde je pet godina sarađivao sa Obradovićem i osvojio svoju treću titulu u Evroligi. Vratio se u Pirej leta 2020. godine, još dva puta postao šampion Grčke (ukupno četiri) i došao na prag četvrtog evropskog pehara, pošto je u poslednjim sekundama poražen u finalu elitnog takmičenja od madridskog Reala. Štaviše, imao je upravo Slukas šut za pobedu sa zvukom sirene, ali je promašio iz teške pozicije sa poludistance.

Nema dileme da je reč o jednom od najboljih evropskih plejmejkera i gde god da završi, napraviće potres. Potsetimo da je Olimpijakos već angažovao Najdžela Vilijamsa Gosa na poziciji organizatora igre, ali navodno sa željom da mu pronađe ulogu pored 33-godišnjeg grčkog košarkaša u timu.


tagovi

Kostas SlukasKK PartizanPartizan Mozzart BetKK Olimpijakos

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara