Ben Simons (Foto: AFP)
Ben Simons (Foto: AFP)

Gotovo, Simons završio sa Seventisiksersima: Nije u kontaktu sa klubom, neće se pojaviti na pripremama

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.09.21. | 20:30

Košarkaš iz Australije rešio da stavi tačku na svoj boravak u Pensilvaniji

Svojevremeno prvi pik sa NBA drafta Ben Simons više neće braniti boje Filadelfija Seventisiksersa. Kako javlja pouzdani NBA insajder Adrijan Vojnarovski, 25-godišnji košarkaš ne planira da se pojavi na otvaranju trening kampa naredne nedelje, ali i da odigra još jednu utakmicu za tim iz Pensilvanije. Australijanac želi trejd i nema nameru da nastupa u najjačoj ligi sveta dok ne pronađe novu ekipu.

Sreda, 21.30: (3,90) Gran Kanarija (16,0) Barselona (1,30)

Izabrane vesti

Problemi sa Simonsom su počeli posle iznenadnog ispadanja od Atlante u polufinalu istočne konferencije u okviru minulog plej-ofa. Australijanac je strogo kritikovan, pre svega zbog činjenice da posle pet godina u NBA ligi nije uspeo da popravi šut sa distance, ali i linije za slobodna bacanja. Navodno je i košarkaš rodom iz Melburna već neko vreme frustriran zbog odnosa kluba prema njemu. Sve se to vremenom krčkalo i na kraju je došlo do pucanja.

Simons je pre godinu dana potpisao maksimalan petogodišnji ugovor sa Filadelfijom. Ostale su mu još četiri godine, teške čak 147.000.000 dolara - 33.000.000 za nastupajuću sezonu. Siksersi su se nadali da bi posle svega mogli da ga ubede da makar počne sezonu sa klubom, kako bi eventualno dobrim partijama podigao sebi cenu na tržištu i omogućio upravi da u razmeni za njegove usluge dobije što kvalietnije igrače. Pokušavali su tokom leta da mu pronađu novo uhlebljenje, ali su bili izrazito razočarani ponudama koje su dobili. Sada su u još većem problemu.

Svestan je Simons da bi ovakav potez mogao puno da ga košta. Pre svega na finansijskom planu. Klub ima pravo da ga oštro kazni i čak oduzme veći deo plate zbog neispunjavanja osnovnih obaveza. Filadelfija bi mogla recimo da ga kazni sa 227.000 dolara za svaku propuštenu utakmicu.

Činjenica da je pokazao veliko nepoštovanje prema klubu koji ga je pre pet godina birao sa prvog mesta na draftu i dao mu šansu i sve uslove da napreduje u najboljoj ligi sveta, ozbiljno će ugroziti i njegovu budućnost u njoj. Biće sigurno timova koji su spremni da preuzmu rizik, ali je pitanje i šta su spremni da ponude Filadelfiji za njegove usluge. Situacija je izuzetno komplikovana, videćemo kako će je generalni menadžer Seventisiksersa Deril Mori rešiti. Ovakav rasplet nesumnjivo će predstavljati i veliki udarac za ambicije sastava iz Pensilvanije, koji sa prvom zvezdom Džoelom Embidom sanjaju i o šampionskom prstenu.


tagovi

Ben SimonsFiladelfija Seventisiksers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara