Goran Grbović (©Starsport)
Goran Grbović (©Starsport)

Grbović: Smrdljiva ABA liga! Osuđujem Lesorovu reakciju, ali sve se pretvorilo u cirkus

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.03.23. | 09:18

Nekadašnji košarkaš Partizana smatra da se u javnosti digla prevelika frka oko nasrtaja Matijasa Lesora na Filipa Petruševa, ali smatra da je za to delom krivo i loše suđenje

Umesto o košarci priča se o krivičnoj prijavi Crvene zvezde protiv Matijasa Lesora zbog toga što je na terenu nasrnuo na Filipa Petruševa. Goran Grbović, nekadašnji as crno-belih, u izjavi za Kurir kaže da je to sasvim besmisleno, jer su incidenti na ovako naelektrisanim utakmicama uvek postojali.

Izabrane vesti

Zaista nije bilo potrebe za ovim što se sada radi, svi znaju da je to smešno... Osuđujem Lesorovu reakciju, ali da je izbila tuča, da se umešalo više igrača, razumeo bih. Dešava se i dešavaće se. Bilo je i mnogo gorih incidenata“, kaže Grbović za Kurir.

I sam poznat po kratkom fitilju iz igračih dana tvrdi da je i sam učestvovao u deset puta gorim tučama, te podseća...

Sve se pretvorilo u cirkus, posebna katastrofa je licitiranje kaznama, i to od ljudi koji su sportski radnici... U NBA kažnjavaju igrače novčano, a ovde sad traže smrtnu kaznu, streljaju“.

Grbović još jednom podvlači da je Lesor strašno pogrešio, ali ističe da odgovornost snosi i uprava ABA lige.

Ova smrdljiva ABA liga, slobodno tako napišite, sa smešnim suđenjem na derbiju za jedne i druge. Treba da shvate da je ovaj derbi potpuna egzotika u Evropi, da je prošao bez problema u publici. Ali, takav je sport, uz sve gluposti sad incident analiziraju bokserskom terminologijom, te kako ga je udario i tako dalje. I ta Miškova izjava (Miško Ražnatović, menadžer Filipa Petruševa) da je normalno da je Petrušev otišao u policiju. Šta je normalno, kakva policija? Kakvu izjavu je mogao da da? Pa niko nije povređen“.

I još malo o ABA ligi.

ABA liga je neodrživa odavno, bilo kakva sankcija preko jedne utakmice, a novčano se podrazumeva, izazvaće nešto sasvim drugo“.

A, za kraj i o večitom rivalu, jer Grbović smatra da crveno-beli fokus na incident stavljaju kako bi u drugi plan gurnuli poslednje neuspehe.

Ko sad govori o tome zašto Zvezda već drugi put gubi ogromnu prednost, skrenuta je tema. Evo, ja ću da kažem, crveno-beli su potrošeni, ulaze u mečeve s velikim motivom, ali bez voljnog momenta. Video sam i protiv Panatinaikosa nervozu na 16 razlike. Duško Ivanović je odličan trener, ali ekipa ne može da podnese tu vrstu napora, psihičkog i fizičkog, otud i ogromne amplitude. O tome treba da se priča i o derbiju, a ne o incidentu, desiće se još 100 takvih“, završio je Grbović.



tagovi

Goran GrbovićMatijas LesorFilip Petrušev

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara