Joanis Papapetru (Shutterstock)
Joanis Papapetru (Shutterstock)

Grci bez Spanulisa na Akropolis kupu i Papapetrua u kvalifikacijama

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.06.21. | 15:31

Niz otkaza u ruskom timu nastavljen sa kapitenom Kurbanovim

Nema samo reprezentacija Srbije kadrovske probleme pred kvalifikacije za Olimpijske igre. Već je poznato da Italijani koji će se za olimpijsku vizu boriti u Begradu, neće moći da računaju na Marka Belinelija, Luđija Datomena i Danila Galinarija.

Rusi će pak na turniru u Splitu biti bez Alekseja Šveda, Dmitrija Kulagina, Sergeja Karašjova, Andreja Zubkova, Vitalija Fridzona, Džoela Bolomboja i Dmitrija Hvostova. A prema poslednjim informacijama ni kapiten nacionalnog tima Nikita Kurbanov neće putovati u Hrvatsku jer njegov test na korona virus pozitivan.

Izabrane vesti

Joanisa Papapetrua, na sreću nije zakačio opasan virus, ali se Grk povukao iz nacionalnog tima koji će igrati na turniru u Viktoriji. Precrtala ga je povreda kolena.

"Problem s kolenom mu nije dozvolio da nam pomogne (u Viktoriji), ali postoji mogućnost da bude sa nama u Tokiju, ako se kvalifikujemo", rekao je selektor Grčke Rik Pitino.

Slavni američki stručnjak je dodao da povratnik u reprezentaciju Vasilis Spanulis, zbog problema sa listom, neće igrati na predstojećem Akropolis kupu (18-20. jun) na kome će Srbija odigrati prve pripremne utakmice za kvalifikacioni turnir.

"Nije ništa ozbiljno, ali ne bih da rizikujemo. Spanulis se priključio reprezentaciji u relativno dobrom fizičkom stanju. Imao je veoma dobru nedelju i pokazao nam je šta može da ponudi. Znam vrlo dobro šta mogu da dobijem od njega. Printezis je sjajno trenirao. Izuzetan je igrač, veoma pametan. Sa Mitogluom, Papajanisom i Slukasom je u grupi iskusnih momaka..." dodao je Pitino.


tagovi

košarkaška reprezentacija Grčkekošarkaška reprezentacija Rusijetokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara