Grčka, Letonija, Portoriko i Španija domaćini kvalifikacionih turnira za OI

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.11.23. | 14:32

Kvalifikacioni turniri za plasman na OI 2024. biće odigrani od drugog do sedmog jula naredne godine

Grčka, Letonija, Portoriko i Španija biće domaćini kvalifikacionih turnira za plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024, saopštila je danas Međunarodna košarkaška federacija (FIBA).

Kvalifikacioni turniri za plasman na OI 2024. biće odigrani od drugog do sedmog jula naredne godine. Gradovi domaćini ovih turnira biće Atina, Riga, San Huan i Valensija.

Izabrane vesti

U saopštenju FIBA-e se navodi da će žreb biti održan večeras od 19 sati. Na svakom turniru će učestvovati po šest reprezentacija, koje će biti podeljene u dve grupe.

U polufinalu svakog turnira će igrati po dve prvoplasirane selekcije, a zatim će pobednici polufinala međusobno odlučivati ko će izboriti plasman na OI u Parizu.

FIBA je pre nekoliko dana odredila sastave šešira. U prvom šeširu biće Španija, Letonija, Litvanija i Slovenija, dok se u drugom nalaze Brazil, Italija, Grčka i Poljska. U trećem šeširu su: Portoriko, Crna Gora, Dominikanska Republika i Finska, a u četvrtom Novi Zeland, Gruzija, Meksiko, Liban. Peti šešir čine Hrvatska, Obala Slonovače, Angola, Filipini, a šesti Egipat, Bahami, Kamerun i Bahrein.

OI će biti održane od 26. jula do 11. avgusta naredne godine u Parizu.




tagovi

FIBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara