Džejson Tejtum (©AFP)
Džejson Tejtum (©AFP)

Grifinovo klizanje za Bostonov revanš Detroitu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.01.21. | 23:33

Džejson Tejtum rešio pitanje pobednika

Retka rezultatska klackalica kada je u pitanju NBA liga, posebno kada je reč o startu sezone, viđena je u duelu Detroita i Bostona. Nijedan tim nije imao više od osam poena prednosti (Seltiksi u dva navrata tokom treće četvrtine), a na kraju 122:120 (31:33, 30:24, 30:31, 31:32) za goste.

Junak Bostonove pobede, kojom su se revanširali Pistonsima za poraz od pre dva dana, takođe u neizvesnom duelu (93:96) bio je Džejson Tejtum, koji je tri sekunde pre kraja pogodio šut sa distance. Značajno mu je pomogao Blejk Grifin svojim klizanjem u odbrani. Pokušao je bivši Ol star igrač da se iskupi šutom za pobedu, ali nije stigao čak i da izbaci loptu kako želi zbog dobre odbrane protivničkih igrača.

Izabrane vesti

Iako je Boston vodio veći deo drugog poluvremena, delovalo je da bi Detroit mogao do pobede kada se raspucao Ukrajinac Svi Mihaljčuk. Nije ga bilo na parketu celo prvo poluvreme, ali je i pored toga u poslednjoj deonici vezao tri trojke i na kraju meč završio sa 15 poena za 15 minuta.

Najefikasniji igrač meča bio je Džejeln Braun iz pobedničkog tima s 31 poenom. Tejtum je ubacio 24 poena, uz 12 asistencija, dok je domaćine predvodio Džerami Grant sa 22.

Bostonu je ovo bila četvrta pobeda uz tri poraza, a Detroit je ostao na jednoj pobedi, uz pet izgubljenih utakmica.



tagovi

Boston SeltiksBostonDetroit PistonsDetroit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara