Marko Gudurić i Šarunas Jasikevičijus (Star Sport)
Marko Gudurić i Šarunas Jasikevičijus (Star Sport)

Gudurić: Jasikevičijus može stopama Željka Obradovića

Vreme čitanja: 1min | pon. 25.03.24. | 13:57

"Ubeđen sam da će do kraja svoje karijere steći status jednog od najvećih košarkaških eksperata", rekao je srpski bek

Preuzeo je Šarunas Jasikevičijus kormilo Fenerbahčea 14. decembra prošle godine i potpisao trogodišnji ugovor sa turskim velikanom. Preuzeo je Litvanac kormilo od Dimitrisa Itudisa nakon 13. kola Evrolige kada je Fener imao šest pobeda i sedam poraza i u međuvremenu podigao ekipu do šestog mesta na tabeli s tendencijom da se do kraja ligaškog dela sezone (a ostala su još tri kola) popne možda i do druge pozicije budući da je između nekolicine timova razlika od samo jedne pobede.

Izvojevao je Šaras 13 pobeda na 18 evropskih utakmica sa istanbulskim timom, a Fener sa njim na čelu, uz Panatinaikos postao jedini tim koji je ove sezone srušio moćni Real Madrid u Španiji. Prija i Marku Guduriću saradnja sa litvanskim stručnjakom i bivšim strategom Barselone, a srpski bek očigledno izrazito ceni trenerske kvalitete Jasikevičijusa.

Izabrane vesti

"Stoporcentno sam siguran da Jasikevičijus može stopama Željka Obradovića", upordio je Gudurić dvojicu stručnjaka sa kojima je sarađivao, pa nastavio: "Već je jedan od najboljih trenera koji su radili u Fenerbahčeu. Ubeđen sam da će do kraja svoje karijere steći status jednog od najvećih košarkaških eksperata".

Gudurić ove sezone u Evroligi prosečno postiže 8.8 poena, uz 2,5 skokova i 2,6 asistencija po meču. Slične brojke ima i na nivou čitave evroligaške karijere budući da je otkako je prvi put zaigrao u elitnom takmičenju postizao 9,2 poena po utakmici, 2,2 skoka i 2,3 asistencije.


tagovi

Marko GudurićŽeljko ObradovićŠarunas JasikevičijusFenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara