Marko Gudurić (Foto: Starsport)
Marko Gudurić (Foto: Starsport)

Gudurić ostaje u Beogradu: Ne vraćam se za Istanbul sa ekipom, hoću da igram za Srbiju

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.02.23. | 00:37

"Velika pobeda protiv odličnog tima i navijača, znao sam šta me čeka. Rivalitet je najlepša stvar u sportu", kaže srpski reprezentativac

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Partizan Mozzart Bet u Štark Areni 97:94, uz sjajnu partiju reprezentativca Srbije Marka Gudurića.

Srpski bek posle utakmice sa crno-belima neće krenuti put Istanbula, već ostaje u Beogradu, kako bi se po potrebi priključio reprezentaciji Srbije za utakmicu sa Velikom Britanijom.

Izabrane vesti

„Ostajem, ne vraćam se sa ekipom za Istanbul. Čekam da vidim šta će sutra da bude protiv Grčke, pa ćemo videti u dogovoru sa selektorom, stručnim štabom i ljudima iz Saveza. Tu sam. Rekao sam da hoću da igram i trener mi je rekao da mogu da ostanem. Ali, svi se nadamo da ćemo sutra dobiti i da neće biti potrebe da tu utakmicu igramo pod pritiskom“, rekao je Marko Gudurić.

Postigao je bek turskog tima 25 poena, ubeležio i sedam asistencija, sve bez izgubljene lopte. Šutirao sjajnih 7/10 iz igre i 4/5 sa linije penala, sve to za indeks 35 i ranu kandidaturu za MVP-a 25. kola.

"Sjajan osećaj, prva zvanična utakmica posle dužeg vremena, nisam znao šta da očekujem jer nismo igrali, trudili smo se da ostanemo u formi. Odradili smo sjajan posao, delili loptu, bili fokusirani. Dobro se osećam, slavio sam kod kuće protiv sjajnog tima koji igra vrlo dobro u poslednje vreme, pred odličnim navijačima i atmosferom. Velika pobeda", kazao je i nastavuio:

„Znao sam šta me čeka. Rivalitet je najlepša stvar u sportu, svi žive za to da igraju pred punom halom. Stvarno je bilo lepo, još lepše što smo pobedili i što je to bio Partizan. Pogotovo što su nas tamo pobedili, gde smo mi kontrolisali utakmicu i oni preokrenuli“.

Bio je ovo prvi meč Fenerbahčea posle petog februara, zbog razornog zemljotresa u Turskoj koji je doveo do prekidanja svih sportskih maneifestacija.

"Nedelju dana niko nije pričao o košarci, kao što svi znamo, mnogo ljudi je stradalo, bilo je slučajeva i u porodicama mojih bivših saigrača, koji su patili i to nije bilo lako to videti. Molim se za sve tamo, ali život mora da ide dalje".

Fenerbahče je vezao dve pobede u Evroligi, popeo se na četvrtu poziciju i mnogo bolje igra nego što je to bio slučaj u prethodnom periodu. Uostalom kao i Marko Gudurić, kome je bilo potrebno vreme da uhvati ritam.

„Tokom igranja za reprezentaciju sam povredio kvadriceps, to mi je malo smetalo preko leta. U sezonu sam ok ušao, dobro se osećam i stvarno imam samopouzdanje. Ulazim u godine gde se dobro osećam, prija mi Istanbul i trener i njegov sistem. Nova je ekipa, dosta novih igrača i potrebno nam je vreme. Poslednjih 10 – 15 godina su šampioni Evrolige ekipe koje su godinama zajedno, to svi znaju. I Fener treba da teži ka tome, da zadržimo roster i trenera, i da za godinu, dve ili tri dođemo do takvog rezultata. Možda i ove, nikad se ne zna“, zaključio je srpski košarkaš u kratkoj izjavi posle utakmice.

Uz bivšeg košarkaša Crvene zvezde, velike zasluge za trijumf istanbulskog tima u Areni idu i na račun Dajšona Pjera koji je ubacio 21 poen i šutirao nestvarnih 5/5 van linije 6,75.

"Dobro se osećam, veoma bitna pobeda za navijače i ljude u Turskoj. Srećni smo zbog pobede, ali ima mnogo bitnijih stvari u ovom trenutku. Drago mi je što smo uneli malo svetla", jasan je Kanađanin.


tagovi

Marko GudurićKK FenerbahčeKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara