(©Starsport)
(©Starsport)

Gudurić pokvario Mirotićev evroligaški debi za Olimpiju: Vilbekin trojkom u produžetku “zapalio” Istanbul

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.10.23. | 22:02

Dimitris Itudis na startu nadmudrio Etorea Mesinu…

Nikoli Mirotiću neće ostati u lepom sećanju debi za Olimpiju u Evroligi! Dominirao je, ostvario dabl-dabl učinak, demonstrirao odmah na startu elitnog klupskog takmičenja zašto u Milanu mnogo očekuju od njega, ali se nije radovao. Fenerbahče je “jedini preživeli” u Istanbulu!

Nije moglo bez drame, umešao je prste Nikolo Meli. Doneo je Olimpiji produžetak, a u njemu je u heroja izrastao Skoti Vilbekin. Propustio je vrsni šuter da donese pobedu Fenerbahčeu u osnovnom delu – imao i Šejvon Šilds šansu da isto učini za Olimpiju – ali je zato u produžetku “zapalio” Istanbul – 85:82.

Izabrane vesti

I te kako Olimpija ima za čime da žali, neće biti lako Etoreu Mesini ove noći. Mogao je odmah do “brejka”, do pobede na terenu gde će mnogi “slomiti zube”. Konstantno je klub iz Milana kaskao za Fenerbahčeom, bio korak iza. Trebalo je psihološki momenat u produžetku da bude na njegovoj strani, činio je čuda Nikola Mirotić… Sve to je bilo malo. Usijala se ruka Skotiju Vilbekinu u pravom trenutku.

Igrao je u talasima, dirigovao napadima Fenerbahčea zajedno sa Markom Gudurićem. Bili su pokretačka snaga istanbulskog tima do završnice, a onda su pali u drugi plan. I to je Olimpija iskoristila. Konfuzno je delovala ekipa Dimitrisa Itudisa u završnici osnovnog dela, gubila lopte i razliku. I na kraju – ostala bez prednosti.

Nikolo Meli je odveo utakmicu u produžetak, Skoti Vilbekin propustio šansu da razreši dramu.

Upalila se crvena lampica u glavi Skotija Vilbekina, sijala je sve vreme, čekao je trenutak i iz natrčavanja halu bacio u trans! Trojkom u produžetku je bacio Olimpiju u stanju agonije, a sudbinu joj je sa linije penala zapečatio Marko Gudurić.

Srpski bek je meč završio sa 15 poena (iz igre pucao 4/4), koliko su dali i Tajler Dorsi i grčki gorostas Jorgos Papajanis. Jedini efikasniji u pobedničkom timu bio je Skoti Vilbekin sa 19 i ključnom trojkom. Daleko bolje je otvorio ovu od prethodne sezone.

Olimpiji nije pomoglo ni to što je Nikola Mirotić imao dabl-dabl učinak sa 27 poena i 11 skokova. Ni to što je Johanes Fojtman ostao u velikoj formi koja ga je krasila na Mundobasketu. Nemac je ubacio čak 21 poen, kombinovano su dali više od ostatka tima. Samo je još Šejvon Šilds dobacio do dvocifrenog učinka, međutim, propustio je priliku dareši meč trojkom i ulepša Mirotićev debi.

EVROLIGA - 1. KOLO

Četvrtak:

Crvena zvezda - Asvel 94:73

/Nejpir 21 - Lovernj 18/

Makabi Tel Aviv - Partizan Mozzart Bet 96:81

/Braun 22 - Avramović 24/

Barselona - Anadolu Efes 91:74

/Vili Ernangomez 18 - Larkin 16/

Bajern Minhen - Alba Berlin 80:68

/Fransisko 17 - Olinde 12/

Virtus - Žalgiris 79:82

/Miki 18 - Evans 25/

Petak:

Fenerbahče - Olimpija Milano 76:76, posle produžetka 85:82

/Vilbekin 19 - Mirotić 27/

20.15: (1,90) Panatinaikos (15,0) Olimpijakos (2,10)

20.30: (2,65) Baskonija (16,0) Real Madrid (1,60)

20.30: (2,40) Valensija (15,0) Monako (1,70)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

EvroligaKK FenerbahčeKK Olimpija

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara