Screenshot - twitter.com/FBBasketbol
Screenshot - twitter.com/FBBasketbol

Gudurić posle savršene partije stavio paraf na trogodišnji ugovor sa Fenerbahčeom

Vreme čitanja: 1min | sub. 04.03.23. | 14:48

Nastavio je srpski reprezentativac da briljira, te je apsolutno zasluženo nagrađen

Izrastao je Marko Gudurić u jednog od lidera Fenerbahčea, čelni ljudi kluba su prepoznali njegov značaj za tim i rešili da ga nagrade produžetkom saradnje. Kako je i zvanično obelodanjeno, srpski reprezentativac je potpisao trogodišnji ugovor sa turskim šampionom.

Objavio je Fener da je blinidirao bivšeg košarkaša Crvene zvezde dan posle još jedne njegove blistave partije. Sa 16 poena bio je među najboljima u demoliranju Virtusa, a postao je tek treći igrač ove sezone koji je ubacio 15 ili više poena - bez promašaja iz igre (5/5).

Izabrane vesti

Gudurić se tako obavezao na vernost timu iz Istanbula do leta 2026. godine. Stigao je u Ulker Sports Arenu 2017. godine iz Crvene zvezde, da bi se posle dve sezone okušao u NBA kao član Memfis Grizlisa. Posle pola godine u najjačoj konkurenciji na svetu, vratio se u Fenerbahče i trenutno igra petu sezonu u bojama kluba. Osvojio je dve titule u Turskoj, jedan Kup i jedan Predsednički kup kao član Fenera.

Srpski košarkaš je upisao 24 nastupa u Evroligi ove sezone, uz prosečan učinak od 12,5 poena, 3,4 asistencije i 3,2 skoka (prosečan indeks 13,6). U Superligi je odigrao 11 utakmica i prosečno beležio 13,3 poena, 2,8 asistencija i dva skoka.



tagovi

KK FenerbahčeMarko Gudurić

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara