Ostin Rivs (©FIBA)
Ostin Rivs (©FIBA)

Haka zbunila Amere na 15 minuta, ali NBA sila ni maorskog boga ne moli

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.08.23. | 16:31

Šestorica dvocifrena, samo se Voker Kesler nije upisao u listu strelaca

Možemo samo da pretpostavimo kako je bilo košarkašima Novog Zelanda dok su pred početak prve utakmice na Mundobasketu izvodili tradicionalnu haku, znajući da je preko puta reprezentacija SAD, apsolutni favorit za zlatnu medalju. I mada ova američka selekcija ne izgleda baš zastrašujuća kao neke ranije svima je vrlo brzo postalo jasno da se njima ne preti. S tim da Novozelanđani zaslužuju pohvale zbog toga što su se hrabro suprotstavili Amerima, ali više od toga jednostavno nisu mogli.

Haka je možda zbunila Amerikance na 15 minuta, ali prevelika je to sila da bi tako lako bila zaustavljena. Na kraju 99:72 i siguran, mada ne impresivan start Amerikanaca na Svetskom prvenstvu.

Izabrane vesti

Utisak je doduše da Amerikanci protiv Novog Zelanda nisu ni stiskali papučicu za gas do kraja, već da su igrali onoliko koliko je bilo potrebno. Na početku možda i malo potcenjivački, pa je Novi Zeland posle pet minuta igre vodio sa 14:4, a na kraju prve četvrtine gubio sa poenom razlike. Da nije bilo trojke Rivsa u samom finišu za 19:18 bila bi to poenterski najgora prva četvrtina selekcije SAD na Svetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama.

200.000 dinara i danas čeka na tebe, izađi na crtu!

Držao se Novi Zeland nekako još pet minuta, ali Ostin Rivs i Entoni Edvards su polako dostizali radnu temperaturu i prednost Amerikanaca je počela da raste. Kasnije se im se sa klupe pridružio i ruki protekle NBA sezone Paolo Bankero i to je već bilo previše za Novozelanđane, pa je Stiv Ker finiš utakmice mogao da iskoristi da razigra celu klupu.

Na parket nije ulazio samo Voker Kesler, a svi ostali ne samo da su igrali no se i ubacivali koševe. Šestorica ih je bilo dvocifreno, Bankero je odskočio sa 21 poenom, Edvards je usporio pred kraj i stao na 14 uz sedam skokova. Rivs i Džeren Džekson su dodali po 12, s tim da je ovaj prvi imao i šest asistencija.

To je verovatno i najveća snaga Amerikanaca. To što možeš da zatvoriš jednu rupu, ali veoma teško sve, jer iako kvalitetom nisu ni blizu “drim timova” iz prošlosti kada krenu – Ameri napadaju sa svih strana. I pride se ne šale sa odbranom što je još jedan ozbiljan kvalitet.

Nek se spremi Grčka.

GRUPA C

Grčka - Jordan 92:71

/Larancakis 19 - Džeferson 24/

SAD - Novi Zeland 99:72

/Bankero 21 – Te Rangi 15/


tagovi

Mundobasket 2023košarkaška reprezentacija SADEntoni EdvardsPaolo BankeroOstin Rivs

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara