Adam Hanga (©MN Press)
Adam Hanga (©MN Press)

Hanga: Nije se mnogo promenilo Šabazovim odlaskom, ali jeste Topićevim dolaskom

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.01.24. | 15:52

"I dalje imamo prednost u odnosu na konkurenciju, što je dobra stvar, ali sada imamo duplo kolo, raspored je zahtevan. Čeka nas teška utakmica, iako svi očekuju da pobedimo Asvel, a takve utakmice je najteže dobiti"

Crvena zvezda se saplela u Ljubljani i prekinula seriju pobeda, ali u redovima crveno-belih nameravaju da se u dobar ritam vrate već na gostovanju Asvelu u utorak (TV Sportklub, 20.30).

Adam Hanga ističe da Crvena zvezda ima šta je potrebno da se dobije u Vilerbanu, ali da ekipa mora da bude oprezna. Osim o predstojećoj utakmici i duplom kolu u Evroligi, iskusni mađarski košarkaš govorio je i o drugim temama, poput toga da li se nešto promenilo odlaskom Šabaza Nejpira iz tima?

Izabrane vesti

"Ne mogu da kažem da se nešto mnogo promenilo njegovim odlaskom. Šabaz je bio povređen dugo vremena i igrali smo isto. Ali se zato dosta promenilo dolaskom Nikole Topića, jer je doneo svežinu i energiju. On je neko ko baš želi da se takmiči. Sada nam treba samo vreme. Sezona nam nije krenula dobro, promenili smo trenera, napravili još neke izmene sa novim trenerom i idemo korak po korak, sada već može da se vidi njegov pečat. Razumemo kako on želi da igramo, želimo da ostanemo u ritmu, da nastavimo da igramo dobro", poručio je osvajač Evrolige sa Realom.

Vremena za očajavanje posle Cedevite Olimpije nema, jer slede gostovanja Asvelu u utorak i milanskoj Olimpiji dva dana kasnije.

"Očigledno, ulazimo sa samopouzdanjem u obe utakmice. Izgubili smo od Cedevite Olimpije, trener nas je upozorio da naša odbrana mora da bude dominantna, jer smo igrali protiv ekipe koja kod kuće beleži skoro preko 90 poena. Nismo uradili dobar posao, jer smo dozvolili 96 poena i gotovo je nemoguće dobiti na strani kada dozvolite toliki broj poena", rekao je Hanga i dodao:

"I dalje imamo prednost u odnosu na konkurenciju, što je dobra stvar, ali sada imamo duplo kolo, raspored je zahtevan. Čeka nas teška utakmica, iako svi očekuju da pobedimo Asvel, a takve utakmice je najteže dobiti, u kojima drugi očekuju da slaviš. Svesni smo da moramo da dobijemo, ako želimo da zadržimo nadu i momentum posle trijumfa nad Fenerbahčeom i Partizanom".

Posle večitog derbija je došlo do određenog pada u energiji tima...

"Mogu da pričam samo o sebi. Nevezano da li je pobeda ili poraz, posle završene utakmice odmah se fokusiram na sledeći zadatak. Možda samo tu noć posle utakmice ne mogu da spavam zbog poraza ili uzbuđenja pobede, tako nešto sam proživeo i posle Cedevite Olimpije zbog neuspeha. Već ujutru sam ustao i počeo da razmišljam o utakmici sa Asvelom".

Zbog svih povreda, pre svega Nikole Topića, iskusni košarkaš moraće da odigra više minuta na 'jedinici'.

"Idem korak po korak. Još tražim svoje mesto. Posle povrede Nikole Topića jasno je da ću igrati opet više kao plejmejker, to znači da moram da nađem svoj ritam i način kako da pomognem ekipi, da igram za tim. Poslednjih nekoliko utakmica sam igrao više kao 'dvojka' ili 'trojka' što mi više odgovara, ali sada mi je samo važno kako mogu da pomognem timu".



tagovi

Adam HangaKK Crvena zvezdaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara