Hapoel kritikuje FIBA Ligu šampiona

Vreme čitanja: 1min | sre. 11.10.23. | 09:36

Oštro saopštenje kluba iz Jerusalima

Zbog ratne situacije u Izraelu, otkazuju se košarkaške utakmice klubova zemlje u svim evropskim takmičenjima. Uprkos ovoj činjenici, jedan od klubova je objavio otvoreno pismo u kojem je kritikovala jednu od organizacija.

FIBA je u utorak saopštila da su sve utakmice Hapoel Holona i Hapoel Jerusalima odložene. Hapoel Jerusalim je, međutim, primetio nedostatak direktnosti u poruci.

Izabrane vesti

Dok je Evroliga najavila da će sve utakmice u njihovim takmičenjima ove nedelje biti obeležene minutom ćutanja u čast žrtvama u Izraelu, FIBA Liga šampiona se nije javno osvrnula na situaciju i nazvao je bezbednosnom situacijom.

Više timova različitih sportova objavilo je poruke podrške. Istovremeno, i FIBA i BCL se nisu ni na koji način obraćale pre najave odlaganja utakmica. Izraelski klub je objavio saopštenje, pozivajući organizaciju da izrazi podršku Izraelu umesto da pokušava da ga zaobiđe.

Saopštenje Hapoel Jerusalima:

"Košarkaška Liga šampiona najavila je odlaganje utakmica izraelskih klubova učesnika. Iako cenimo što BCL pomera datume naših utakmica, želimo da izrazimo naše duboko razočaranje zbog nedostatka osetljivosti, empatije i solidarnosti u najavi BCL-a. Mi, građani Izraela, uključujući navijače, igrače i osoblje Jerusalima, trenutno se suočavamo sa ratnim stanjem u našoj zemlji, ratom koji nam je nametnut. Očekujemo da će BCL i njegov matični entitet, FIBA, javno stane uz Izrael u ovom teškom vremenu rata. Za narod Izraela profesionalni sport je trenutno najmanje važan, a više očekujemo od sportskih organizacija sa kojima se mi i drugi izraelski klubovi udružujemo".


tagovi

FIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara