Džejms Harden (©AFP)
Džejms Harden (©AFP)

Harden kažnjen 100.000 dolara jer je nazvao predsednika Filadelfije lažovom, više ostavljao po noćnim klubovima

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.08.23. | 21:55

Najveći deo kazne ipak zbog činjenice da je javno istakao nameru da napusti Seventisikserse

Džejms Harden je revoltiran odlukom Filadelfije da odustane od ideje da ga trejduje, javno izjavio da je predsednik Seventisiksersa Deril Mori "lažov" i istakao da ne planira sa njim da deli klub. Iz NBA su sproveli istragu i na kraju iskusnog košarkaša udarili po džepu.

Sankcionisan je Bradonja sa 100.000 dolara, što mu definitivno neće predstavljati veliki problem. Nedavno se po američkim medijima pojavila priča da je tokom provoda u jednom noćnom klubu svojevremeno ostavio preko 1.000.000 dolara za veče, kao i da mu je i dres okačen "pod svodove" striptiz kluba "Dreams" u Hjustonu, gde je proveo osam godina nastupajući za Roketse.

Izabrane vesti

Tako se ovakva kazna više može nazvati opomenom i to ne zbog činjenice da je Morija nazvao lažovom, već zato što je javno istakao nameru da ne obavlja svoje dužnosti u klubu sa kojim ima ugovor.

Kako bilo, u Hardenu se probudio bes jer je navodno pristao na nešto manju platu, kako bi Siksersi napravili što bolju ekipu i upustili se u borbu za šampionski prsten. Nisu prišli ni blizu, pošto ih je Boston izbacio u drugoj rundi plej-ofa.

Iskoristio je opciju da uđe u poslednju godinu ugovora za 35.600.000 dolara, ali je utisak da je to uradio kako bi bio trejdovan. Na kraju su iz Filadelfije istakli da žele da ga zadrže, te da ga očekuju na trening kampu pred početak sezone. Usledila je žestoka reakcija MVP-a iz 2018. godine, pa ostaje da se vidi kako će se nakon reakcije iz NBA situacija razvijati.


tagovi

Džejms HardenDeril MoriFiladelfija Seventisiksers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara