Deril Mori i Džejms Harden (Foto: AFP)
Deril Mori i Džejms Harden (Foto: AFP)

Harden o odnosima sa predsednikom Filadelfije: To je kao u braku, kad izgubiš poverenje - nema povratka

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.10.23. | 13:44

Iskusni košarkaš nije spreman da pruži ruku pomirenja Derilu Moriju

Sarađivali su osam godina u Hjustonu, pa nastavili u Filadelfiji. Ipak, minulog leta je došlo do konflikta i veza između Džejmsa Hardena i predsednika Seventisiksersa Derila Morija je pukla. Iskusni košarkaš je jednog od iskusnijih NBA operativaca javno nazvao lažovom i bilo je jasno da je njihov odnos postao nepopravljiv.

Bradonja je pristao na nešto manja primanja kako bi timu dao više prostora za manevar na tržištu. Nisu ga ispoštovali kada je trebalo da mu se ponudi novi ugovor i počele su priče o trejdu. A onda su zahtevi Siksersa postali previsoki i nisu mu pronašli novu destinaciju. Osetio se izdanim, pa je i burno reagovao, ali je posle svega počeo da trenira sa timom iz Pensilvanije. U mogućoj razmeni se i dalje uveliko priča, a Harden se prvi put obratio medijima od čuvene letošnje prozivke i pokušao da pojasni situaciju.

Izabrane vesti

Upitali su ga novinari da li je sa Morijem konačno "zakopao sekire"?

"Ne", kratko je odbrusio i nastavio: "Nije pitanje trenutne situacije, već života. Kada izgubite poverenje u nekoga, kao recimo u braku, izgubili ste ga i to je to. Da li vam je jasno šta to znači? Veoma je prosto".

Nije hteo Morija da naizva imenom.

"Uprava i ja smo imali odličan odnos čitavu deceniju. Postojala je konstantna komunikacija. Ali, kada se izgubila, to je bio kraj".

Pokušao je da pojasni svoj stav i šta ga je navelo da raskrsti sa dugogodišnjim saradnikom.

"Kada sam došao u Filadelfiju 2022, ideja mi je bila da se ovde penzionišem, ali ideja uprave je bila takva, da im to nije bilo u planovima".

Uveliko se spekuliše da Filadelfija pokušava da napravi trejd sa Los Anđeles Klipersima, a navodno su u priču ušli i Njujork Niksi. Jedan od najboljih strelaca NBA lige u poslednjoj deceniji, nastavlja da trenira čekajući rasplet prilično neprijatne situacije.

"Moram da donesem odluku u interesu moje porodice. Ovo je posao, to je jednostavno tako. Došao sam ovde da radim naporno, kao što je bio slučaj i u proteklih 15 godina otkako sam profesionalac. Kao što sam rekao, kontrolišem šta je u mojoj moći. Svaki dan gledam kao novu priliku. Plan mi je da igram košarku, o tome nema dileme", zaključio je Džejms Harden.


tagovi

Džejms HardenDeril MoriFiladelfija Seventisiksers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara