Jokić i Kari (© AFP)
Jokić i Kari (© AFP)

Havarija Denvera: Jokić isključen, Grin ga imitirao, pa provocirao, svađali se Barton i Kazins (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.04.22. | 07:13

Golden Stejt podsetio na dane stare slave i stekao prednost 2:0 na početku plej-ofa

Golden Stejt kao nekad, Denver kao nikad ove sezone. Podsetio je sastav iz San Franciska na šampionske dane i stavio do znanja ekipi iz Kolorada koliko mora da napreduje da bi je savladala. Makar u Kaliforniji, gde je tim Stiva Kera iskoristio prednost domaćeg terena i poveo 2:0 u četvrtfinalu plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Posle 16 razlike u prvom, bilo je još ubedljivije u drugoj utakmici (126:106), pa šestostruki prvak ima zasluženu prednost pred put u Kolorado. U noći između ponedeljka i utorka publika je svedočila kako je jedan tim bio nadahnut, a drugi zavisan od kreacije Nikole Jokića. S tim da ni Srbin nije mogao da naudi favoritu, a iznerviran stanjem na semaforu i ponašanjem možda „najprljavijeg“ igrača lige Drejmonda Grina uhvatila ga je nervoza, oko pet minuta pre kraja je isključen zbog čega će po lošem pamiti ovo gostovanje.

Izabrane vesti

Teško da bi Nagetsi izbegli poraz i da je naš reprezentativac ostao na parketu do kraja. Razlog je spektakularna i efikasna partija Golden Stejta od sredine druge deonice, kiša trojki, zaglušujuća buka sa tribina, što je sve skupa uticalo da Nikoli Jokiću budu svirana dva faula, od kojih poslednjih možda nije ni bio (prethodio mu prekršaj Grina nad bivšim članom Mege), samo što su sudije delovale neumoljivo taman koliko i Ratnici.

Još je večiti brbljivac Grin gestikulacijom dosolio situaciju pred kraj, provocirao centra Denvera mahanjem prilikom napuštanja terena, uz to ga je i imitirao još u prvom delu. U takvim okolnostima Nikola je bio vidno nervozan i na kraju je popustio pod pritiskom.

Kakva havarija će zadesiti goste videlo se i pre nego što su arbitri poslali Jokića u svlačionicu. Sredinom treće deonice, kad je postalo jasno da gosti klize ka rezultatskom debaklu, u klinč su ušli Vil Barton i Demarkus Kazins, Zavarničilo je, mirisalo na incident, možda fizički obračun, jer su bili napeti, ali su saigrači uspeli da ih smire.

Prethodno je Jokić bio najučinkovitiji košarkaš gostiju. Dao je 26 poena, ostvario 11 skokova i uz četiri asistencije i dve blokade vukao koliko je mogao. Naročito u prvoj četvrtini kad je bio lokomotiva gostiju. I početkom drugog je Denver izgleda dobro, ali je nevolja za trenera Majkla Melouna u saznanju da je prednost od deset poena izgubio u trenucima dok je stasitog Somborca držao na klupi.

Golden Stejt je taj znak shvatio kao poziv da se aktivno uključi u utakmicu. Kao u video igrici, pritisnuo je dugme sa oznakom „najbolja košarka“ i samleo goste. Primera radi, u trećoj deonici je spakovao sedam trojki i uglavnom niskom petorkom mučio Denver; u poslednjoj četvrtini nije skidao nogu s papučuce za gas, kao da je želeo konkurentima za prste da pokaže kako se vratio. 

Opet je blistao oporavljeni Stefon Kari (34 poena, pet trojki iz deset pokušaja), njegov Spleš brat, Klej Tompson koji se dugo tražio posle povratka na teren brojao je do 21, Nemanja Bjelica je ubacio deset poena uz samo jedan promašaj (pet od šest), Drejmond Grin prepoznatljivom energijom komandovao ekipom, uz utisak da je meč prelomila partija Džordana Pula.

Student Mičigen univerziteta, angažovan na draftu 2019. oba susreta na početku plej-ofa odigrao je kao „mator“, iako je 1999. godište. U prvom je ubacio 30, u drugom 29 poena (od toga pet trojki, uz osam asistencija) i predstavljao silu koju Denverova odbrana nije mogla da zaustavi. Nešto će Majkl Meloun morati da promeni u nastavku serije koja se seli u Kolorado.


 


tagovi

NBA plej-ofNBA ligaplej-of NBA ligeNikola JokićDenverDenver NagetsVil BartonDemarkus KazinsStefon KariDrejmond Grin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara