Alberto Dijaz (©Reuters)
Alberto Dijaz (©Reuters)

Heroj Španije sa Evrobasketa možda ne igra Mundobasket

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.08.23. | 13:42

Potencijalno novi otkaz...

Ako je možda i bilo onih koji nisu znali za Alberta Dijaza, na prošlom Evrobasketu riđokosi plejmejker učinio je da ga svi dobro zapamte.

Jedan od tihih heroja španskog pohoda na novo evropsko zlato viđen je bio kao jedan od najvažnijih igrača kod Serđa Skariola na ovogodišnjem Mundobasketu, pogotovo u izostanku Rikija Rubija i Lorenza Brauna, sada ipak postoji opasnost da plejmejker Unikahe iz Malage odustane u poslednjem trenutku.

Izabrane vesti

Kako javljaju španski mediji, Dijaz je doživeo hiperekstenziju levog kolena, zbog čega neće biti u protokolu za generalnu probu sa Dominikanskom Republikom. Zbog povrede postoji opasnost od toga da propusti Mundobasket.

Dijaz je nezgodnu povredu doživeo tokom susreta sa Kanadom, kada se sudario sa saigračem iz Unikahe Melvinom Edžamom. Direktno je sa parketa otišao u bolnicu kako bi uradio niz specijalističkih pregleda i dobio jasan uvid u stanje njegovog kolena.

Njegov izostanak bi zaista predstavljao ozbiljan problemn za Skariola i reprezentaciju Španije, ne samo zbog svojih igračkih kvaliteta, već i zato što je jedan od omiljenih ljudi u svlačionici. Jasno, bez tri vodeća plejmejkera, Španija bi bila u ozbiljnom problemu.

Dijaz je prošle godine naknadno pozvan za Evrobasket, posle teže povrede Serhija Ljulja i ekspresno je postao neizostavni član tima. Pre svega zalaganjem u odbrani, onda i u odrađivanju raznih drugih zadataka, što je značajno uvećalo njegovu važnost.

Ako bi on izostao jedini klasični plejmejker u timu ostao bi mladi Huan Nunjez. Imaće pomoć starijih saigrača Serhija Ljulja i Aleksa Abrinesa.

Španija će grupnu fazu igrati u Džakarti sa Iranom, Obalom Slonovače i Brazilom.


tagovi

košarkaška reprezentacija ŠpanijeAlberto DijazMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara