Hezonja: Nema tu više priče o sportu i košarci...

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.05.23. | 00:12

"Katastrofa, tuga, žalost... Ako išta mogu reći što se tiče košarke, imamo duži sastav, više igrača. Oni igraju ekstremnu košarku sa Željkom, skoro savršeno. Zato smo izgubili prve dve utakmice...", kaže hrvatski košarakaš

Partizan je izgubio prednost domaćeg terena, pa je prinuđen da naredne srede (21.00) u Madridu traži novo košarkaško čudo i domogne se Fajnal Fora Evrolige na kojem su ga mnogi videli posle vođstva od 2:0 u četvrtfinalnoj seriji protiv Kraljevskog kluba.

Ipak, fortuna je dva beogradska meča bila na strani ekipe Čusa Matea, koja je uspela da se izdigne i ostvari dva dragocena trijumfa.

Izabrane vesti

Međutim, nakon jučerašnje tragedije u Beogradu, večerašnji okršaj bio je u potpuno drugom planu.

"Nema tu više priče o sportu, priče o košarci... Katastrofa, tuga, žalost... Vidi se na njima i na nama, na nama takođe, ja i Džanan Musasmo sa Balkana. Nisam mogao da verujem da to može da se dogodi na Balkanu. Do sada sam bio prilično hladnokrvan u životu kada su u pitanju takve stvari, nije imalo uticaja na mene. Sada sam u šoku. Videlo se to po celom danu, treningu... Užas, katastrofa, ne znam šta da kažem. Ako išta mogu reći što se tiče košarke, imamo duži sastav, više igrača. Oni igraju ekstremnu košarku sa Željkom, skoro savršeno. Zato smo izgubili prve dve utakmice, nismo bili na njihovom nivou. Vratili smo se sa energijom u druge dve utakmice, videlo se to i u skoku. Igrači koji nisu igrali tokom sezone su jako dobri igrači i dali su nam energiju, to nam je može se reći prednost", rekao je Hezonja posle meča.

Psihološki momenat je sada u potpunosti na stani Real Madrida.

"Energija, igramo opoet kod kuće, preokrenuli smo seriju. Imamo naš teren, prednost. Imamo ekstra rotaciju, što i nije nešteo drago nama igračima. Ulaze sa novom energijom, mogu nam dosta pomoći, to se vidi sada. Zek Ledej igra po 40 minuta, Naneli takođe. Teško je to, Ovo je ozbiljna košarka. Nadam se da će nam to biti prednost u petoj utakmici".

Partizan će nakon suspenzije ponovo u redovima imati heroja iz madridskih mečeva, Kevina Pantera.

"Individualno da, ali imamo dosta igrača koji mogu da ga čuvaju. Znamo da je odličan igrač, ali pokušaćemo da ga zaustavimo, pobedimo i odemo na Fajnal For.."

Gabrijel Dek je očigledno doživeo tešku povredu..

"Ne izgleda dobro. Nisam ga nikada video da se nasmejao, a kamoli da plače. Čovek ide glavom kroz zid. Nije mi izgledao dobro".

Real Madrid je sada ponovo veliki favorit za prolazak na F4.

"Tu smo, širina na našoj strani, košarka apsolutno na njihovoj, iako smo sada igrali mnogo bolje nego kod kuće. Navijači, Željko... Da ne igraju protiv nas, bih odmah rekao da bih voleo da ih vidim na Fajnal-foru. Peta utakmica, prednost bi trebalo da bude naša, s obizrom na to kakve igrače imamo. Videli ste da nam u prve dve utakmice da to ništa nije značilo. To je sramota. Biće pakao i tamo u Madridu, pa šta bude...", zaključio je Hezonja.



tagovi

Mario HezonjaKK Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara