"Mario Hezonja"
"Mario Hezonja"

Hezonja pod budnim okom NBA velikana - hrvatsko čudo od deteta gledali Pet Rajli i Sten van Gandi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.05.15. | 15:01

Majami ili Detroit, pitanje je sad?

Mario Hezonja

Hrvatsko čudo od deteta Mario Hezonja privlači sve veću pažnju NBA timova. Ovih dana sve su glasnija nagađanja da će 20-godišnji hrvatski reprezentativac ove godine izaći na draft, a ako se zaista odluči za ovaj korak Hezonja će zasigurno postati najbolje rangirani košarkaš košarkaš naših zapadnih komšija u istoriji.

Izabrane vesti

Prema pisanju uglednog specijalizovanog portala za NBA draft, DraftExpress, Hezonja se trenutno nalazi na 7. poziciji za lutriju koja je zakazana u junu. Hrvat je, po mišljenju stručnjaka, najbolje plasirani igrač van SAD-a, a od niskih košarkaša tek su dva plejmejkera ispred njega – Emanuel Mudiaj i D'Angelo Rasel.

Da je Hezonja pod velikom lupom NBA klubova i skauta pokazala je i utakmica između Barselone i Obradoira, koja je odigrana u četvrtak uveče. Katalonci su slavili pobedu s 22 koša razlike (79:57), a na tribinama Blaugrane sedela su dva NBA velikana – predsednik Majami Hita Pet Rajli, koji iza sebe ima čak devet šampionskih pehara (jedan kao igrač, jedan kao pomoćni trener, pet kao trener i dva kao predsednik) te Sten van Gandi, trener Detroit Pistonsa.

Iako Rajli i Van Gandi nisu davali izjave, španski mediji prenose kako su na utakmicu Barselone došli upravo zbog Hezonje, koji na ovoj utakmici nije pružio spektakularnu igru – u 16 minuta postigao je četiri koša (2/6 iz igre, 0/3 za tri), te po jedan skok, asistenciju i ukradenu loptu. No, s obzirom da je Hezonja u posljednje vreme u nemilosti trenera Ćavija Paskvala i ovaj je učinak sasvim solidan, a Hezonja je uglednim gostima pokazao i jedno od atraktivnih zakucavanja iz svog repertoara.

Ako se ne bi dogodilo neko iznenađenje, da ekipe koje su bolje od Detroita i Majamija, dođu do pikova pre njih, Pistonsi će na ovom draftu birati kao osmi, a Majami kao deseti klub. Hezonja je projektovan oko tih pozicija a u svakom slučaju bi, ako bi ga jedna od ove dve ekipe budu izabrale, došao u ruke odličnih trenera – Erika Spolstre ili Stena van Gandija. U Detroitu bi imao i otvoren put prema većoj minutaži već u prvoj sezoni jer Kentavijus Kaldvel Poup i Džodi Miks, trenutno "dvojke Pistonsa, nisu vrhunski igrači, a u Majamiju bi učio od jednog od najvećih – Dvejna Vejda, kojem bi odmah bio zamena te takođe imao pristojnu minutažu, s obzirom da Vejd poslednjih sezona dozira minutažu, pa i utakmice.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Sten Van GandiPet RajliMario Hezonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara