Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Hoće li biti gostujućih navijača na derbiju? Zvezda kaže da, Partizan uzvraća: Ništa se nismo dogovorili

Vreme čitanja: 4min | sre. 07.12.22. | 13:31

Novo saopštenje pred istorijski derbi u Evroligi

Onog momenta kada je postalo jasno da će Partizan Mozzart Bet i Crvena zvezda prvi put u istoriji odigrati večiti derbi u Evroligi ove sezone, ne prestaje da se priča o utakmici u Areni. I pre početka sezone svi su prvo pogledali kalendar da vide kada je zakazan veliki okršaj, a s obzirom da se četvrtak bliži, glavno pitanje pred duel nisu forme timova ili ko će pobediti, već da li će biti gostujućih navijača, preciznije, Zvezdinih navijača, s obzirom da je Partizan domaćin, a samim tim i organizator meča. Svedoci smo godinama unazad da u ABA ligi nema gostujućih navijača na derbijima, ali ni to ne sprečava incidente na utakmicama, dovoljno je samo da se pogleda prethodni meč u ABA ligi od pre desetak dana. Međutim, tada cela Evropa nije gledala duel u dvorani Aleksandar Nikolić, ovaj u Areni sigurno hoće. Stiže velika delegacija iz elitnog takmičenja, a svima je u interesu da duel protekne bez ikakvih incidenata.

U novoj seriji saopštenja Zvezda se prva oglasila danas istakavši da je postignut dogovor posle bezbedonosnog sastanka da gostujućih navijača bude u posebnom sektoru.

Izabrane vesti

"Na sastanku je odlučeno da će u četvrtak uveče biti obezbeđeni posebni sektori za sve navijače Crvene zvezde koji poseduju karte za utakmicu. Takođe biće određena i posebna lokacija za okupljanje navijača Crvene zvezde, kako bi bezbedno mogli da uđu i izađu iz Arene. Svi ostali detalji biće saopšteni naknadno. Ovom prilikom, KK Crvena zvezda mts još jednom apeluje da utakmica protekne u fer i sportskoj atmosferi, bez ikakvih incidenata. Molimo navijače Crvene zvezde da se ponašaju u duhu fer pleja, bez obzira na sve vrste provokacija, i da time obezbede da ova utakmica 12. kola Evrolige protekne u najboljem redu i bez bilo kakvih incidenata", stoji na sajtu kluba.

Međutim, tu nije kraj. Manje od sat vremena kasnije, oglasio se Partizan koji je naglasio da nikakav dogovor nije postignut i da se crveno-beli ponašaju neodgovorno.

"KK Partizan Mozzart Bet kao organizator sutrašnje utakmice nije doneo nikakvu novu odluku na temu organizovanog dolaska gostujućih navijača. Ovakav spin koji dolazi od predstavnika našeg gradskog rivala smatramo neodgovornim i nepotrebnim podizanjem tenzija uoči meča za koji mi kao klub već danima imamo kampanju kako bi sve proteklo u najboljem mogućem redu. Podsećamo da gostujući tim niti učestvuje u organizaciji meča, niti pripada bilo kojoj nadležnoj instanci koja je u našoj državi zadužena za pitanja bezbednosti na sportskim borilištima. Bezbednost svih učesnika utakmice kao i svakog gledaoca je na prvom mestu i Partizan Mozzart Bet na prvom mestu mora da vodi računa o tome da svi vlasnici karata bezbedno uđu i izađu iz dvorane. Klub će danas imati redovnu sednicu Skupštine i Upravnog odbora, a nova tema o kojoj će biti doneta konačna odluka je i način na koji će simpatizeri Crvene zvezde MTS moći da borave u hali. Odluka o nemogućnosti organizovanog dolaska i unošenja navijačkih obeležja nije promenjena. O konačnoj odluci, klub će se oglasiti nakon sednice UO", saopštio je klub iz Humske.

Verovatno ovo neće biti kraj saopštenjima, a ostaje nam da vidimo kako će sutrašnji meč proteći. Oči Evrope će sigurno biti fiksirane na večiti derbi, nadamo se da će gledati veličanstvenu košarkašku predstavu.

Za Mozzart sport je pričao i direktor Arene, Goran Grbović koji je imao jasnu poruku.

"Takvo je vreme da moram da pošaljem poruku: Ljudi, pamet u glavu. Incidenti mogu da budu pogubni za sve, ponajviše za klubove. Evroliga će dobro da razmisli da li da ponovo pozove Partizan ili Zvezdu u takmičenje, o licencama da i ne pričamo. Ako se desi neki incident ili haos na parketu ili van njega, biće velikih problema i kazni. Kada se podvlači crta, samo je dobitak bitan za vlasnike takmičenja i ništa drugo. U Evroligi se nikada nije dogodilo da se slomi i jedna stolica, čak ni u Atini na duelu Panatinaikosa i Olimpijakosa."

Nastavio je u istom tonu.

"Evo jednog primera iz ugla Arene. Navijači u četvrtak polome 500 stolica, utakmica se završi. Oni odu kućama i sve zaborave, klubovi se okrenu narednim izazovima, a dvorana mora da organizuje naredni događaj. Zamislite da imamo koncert u petak i da moram da najavim da je kapacitet smanjen za 500 mesta, jer tih stolica više nema. Onda čitavu štetu snosi Partizan, koji može da ima problema sa osiguravajućim društvima itd. Veliki problemi mogu da se stvore. Da ne bude da sam u potpunosti pesimističan, čeka nas praznik košarke u kome bi svi trebalo da uživaju, a da jedina prava borba, bude ona sportska - na parketu. Utakmica u četvrtak može da donese mnogo toga dobrog, ali potencijalno može da bude pogubna za mnoge", dodao je Grbović


tagovi

KK PartizanKK Crvena zvezdaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara