Džon Holand pogađa trojku protiv Partizana (MN press)
Džon Holand pogađa trojku protiv Partizana (MN press)

Holand za Mozzart Sport: Srpski derbi vrhunac evropske košarke, biće ovo posebna sezona

Vreme čitanja: 4min | sre. 13.07.22. | 09:22

„Nikada nisam dobio ovoliko poruka za jedan dan. Preplavljen sam podrškom i pohvalama na društvenim mrežama. Pre nego što sam potpisao ugovor, rekli su mi da mogu to da očekujem. Ali opet... Vau.... Izgleda će ovo biti specijalna sezona“

Vest da Džon Holand posle tromsečne epizode u Bursi kod Dušana Alimpijevića stiže na Mali Kalemegdan žestoko je protresla srpsko tlo, jer je srčani Amerikanac još od prošle sezone ostao u pamćenju ljubitelja naše košarke, zbog sjajnih partija u završnici Evrokupa, ali i spontanosti, zbog koje su ga zavoleli ne samo navijači turskog kluba.

Juče je promenio klub Ali, nije narav…

Izabrane vesti

Zovite. Imam samo 15 minuta vremena, ali imam šta da izjavim“, bio je brz odgovor Holanda na SMS poruku Mozzart Sporta.

A kada je telefonska veza uspostavljena, harizmatičnom Amerikancu nije terbalo da se postavljaju pitanja...

Čoveče, nikada nisam dobio ovoliko poruka za jedan dan. Preplavljen sam podrškom i pohvalama na društvenim mrežama. Pre nego što sam potpisao ugovor, rekli su mi da mogu to da očekujem. Ali opet... Vau.... Izgleda će ovo biti specijalna sezona“, nije novi igrač Zvezde krio oduševljenje načinom na koji je primljen u Srbiji.

Neko ko uvek, bez kalkulisanja ide "prsa u prsa" mogao bi da bude idealan spoj sa crveno-belim dresom i navijačima koji uvek znaju da ispoštuju borbenog igrača.

To je nešto što radim tokom čitave karijere, uvek mogu da obećam da ću ostaviti srce na terenu. Borio sam se čitav život i ta borba me je dovela do ovde, nastaviću tako i u novom klubu. Verujem da će svi znati to da cene“.

U Bursi je bio Holand vojnik Dušana Alimpijevića koji je u jučerašnjem razgovoru za Mozzart Sport apostrofirao karakter kao Džonov glavni adut.

Izuzetno poštujem Dušana. Fenomenalan stručnjak i čovek. Pronašli smo zajednički jezik i mislim da ga čeka sjajna budućnost, znam da je i on bio u Crvenoj zvezdi“.

Ipak, nije bio potrebno da mu Alimpijević posebno priča o njegovom novom klubu.

Već neko vreme igram u Evropi, znam vrlo dobro šta znači Crvena zvezda u Evropi koja prema mom mišljernju imaju status legendarnog kluba, sa navijačima koji su posebni i jedinstveni u svetu košarke. Iskren da budem, to je jedna od stvari koja me je privukla da dođem u Beograd. Evo sada dok pričam se ježim, već sada želim da istrčim na teren i pokažem šta umem“.

Holandove reči su idealan uvod u prili o sada već legendarnom nastupu na poluvremenu meča Burse i Cedevite Olimpije, kada je zarežao pred kamerama ističući da je Bursa grupa pit-bulova.

Ahahaha, verujte da i dalje svakodnevno dobijam komentare oko te izjave. Znate, ja sam emotivan momak, nikada ne skrivam emocije. Nisam planirao tako nešto da izjavim, jednostavno je to izašlo iz mene u tom momentu. Bio sam motivisan, spreman za borbu, nekako se sve poklopilo i dao sam takvu izjavu, valjda sam to ja“.

Ali navijači Zvezde ne cene Holanda samo zbog reči, već i dela, poštovanja prema klubovima u kojima igra...

Srce sam spreman da ostavim na terenu, stižem sa mentalitetom pit bula. Biću sada ozbiljan, zaista sam vrlo zadovoljan i motivisan da na pravi način nastavim karijeru u Zvezdi, klubu sa renomeom i bogatomn istorijom. Velika je stvar biti deo toga. Ne mislim da sam bitan lično ja ili neke moje izjave, već tim, Važno je kako ćemo da igramo kao grupa. Ja sam timski igrač, jedva čekam da sve počne“.

Pre Holanda ugovore sa Zvezdom su potpisali Nemanja Nedović i Hasan Martin.

Znam vrlo dobro ko je došao pre mene. Pratio sam Evroligu, a odgledao sam mnogo utakmica Panatinaikosa. Nemanja je sjajan igrač, očekujem da će biti izvanredno igrati sa njim. Vidi se veliki kvalitet. Takođe i kod Hasana. Obojica su sjajni“.

Još pamti meč u Beogradu protiv Partizana u kojem je upravom on preuzeo ulogu dželata, kada je u nestvarnoj završnici pogodio trojku za produžetak iz kojeg je turski tim izašao ka pobednik i učesnik četvrtfinala Evrokupa.

Jedna od najboljih i najluđih utakmica u kojoj sam učestvovao. Pobediti u takvoj atmosferi protiv tima kakav je Partizan… Zaista smo napravili veliki rezultat, iznenadili smo mnoge tada.

Naredne sezone Holand će biti učesnik večitog derbija.

Vrhunac evropske košarke. Tokom godina shvatio sam da postoje tri košarkaška derbija koja se izdvajaju: Real Madrid - Barselona, Olimpijakos - Panatinaikos i Crvena zvezda - Partizan. Ne bih da se ponavljam stalno, ali jedva čekam da sve to vidim uživo i učestvujem u istorijskom meču“.

Bližio se kraj dogovorenih 15 minuta… Ali Džon je posle odgovaranja, želeo da postavi i on jedno pitanje...

Stani... Ceo dan čitam da Šabaz Nejpir stiže u Zvezdu, da li tu ima istine? Nikako ne mogu da saznam da li je tačno. To bi bilo ludo“, završava Holand razgovor za Mozzart Sport…


tagovi

Džon HolandBursaDušan AlimpijevićKK Crvena zvezdaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara