Bil i Janis (©AFP)
Bil i Janis (©AFP)

Holidej sprečio dramu u Vašingtonu, Janis uradio što niko nije; Šarlot gubio 45 minuta, pa okrenuo Kingse bostonskom vezom (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | uto. 16.03.21. | 02:47

Nemanja Bjelica ubacio devet poena, Deni Avdija dva više

Teško da će Sakramento Kingsi videti plej-of ne samo ove sezone, nego i u neko skorije vreme pored ovakve konkurencije na Zapadu i s toliko oscilacija u igri, što definitivno mora da dovede do određenih kadrovskih promena u budućnosti

Sakramento je ove noći ispustio šansu da se revanšira Šarlotu za poraz od jednog poena razlike u Golden 1 Centru pre nešto više od dve sedmice. Hornetsi su 45 minuta bili u zaostatku, ali su na kraju ipak uspeli ponovo da nadigraju Kingse i to sa 122:116 (32:37, 29:30, 30:29, 31:20).

Izabrane vesti

Ekipa Luka Voltona je sredinom treće deonice imala vođstvo od 15 razlike (82:67), ali je na kraju ipak poklekla jer je praktično od te maksimale sve do kraja utakmice išlo na stranu Hornetsa. Odlično su reagovali domaći igrači i već do pred sam kraj četvrtine spustili razliku na tri poena, što je garantovalo napetu završnicu utakmice, a baš to smo i dobili.

Kingsi su Dearona Foksa stigli do 110:103 na četiri i po minuta do kraja, ali tu je bio kraj jer su u naredna tri minuta bili bez poena iz igre! To je Šarlot iskoristio da serijom 10:0 preokrene rezultat i praktično overi trijumf! Sve je krenulo s penalima Terija Rozira, nastavilo se poenima Devontea Grejema i Gordona Hejvorda za 110:110 uz tri minuta na semaforu, da bi posle Foksovog jednog slobodnog bacanja prvo vođstvo domaćinu doneo Hejvord zakucavanjem. Do kraja je bilo još minut i po. Tačku na pobedu stavio je Rozir minijaturom s pet uzastopnih poena u poslednjem minutu, što je bila tačka na “i“.

Rozir je ujedno bio i prvi strelac Hornetsa sa 26 poena (7/18 iz igre, 4/11 za tri), te četiri skoka i tri asistencije. Poen manje ubacio je Hejvord uz osam uhvaćenih lopti i takođe tri završna dodavanja. Grejem je dopisao 12 poena i četiri asistencije. Foks je bio vodeći igrač utakmice sa 29 poena, te osam asistencija i četiri skoka. Ispratio ga je Badi Hild s 23 poena, dok je Rišon Holms imao 17 poena i 14 skokova. Nemanja Bjelica je na parketu proveo 17 minuta i za to vreme ubacio devet poena (4/8 iz igre, 1/4 za tri), uz četiri skoka i jedno dodavanje.

Milvoki je nastavio poteru za Bruklinom i Filadelfijom za prvo mesto na Istoku pošto su gotovo rutinski savladali Vašington drugi put zaredom u gostima u rasponu od dva dana i to sa 133:122 (32:23, 37:32, 36:34, 28:33).

Počev od samog kraja prvog i početka drugog perioda Milvoki je serijom 12:4 otišao na 15 poena razlike (42:27) tada se činilo da problema neće biti. Ali...

Razlika je postepeno rasla, a Baksi su gotovo s pola gasa otišli na maksimalnih 26 poena distance (88:62) posle serije 19:5, što je navelo trenera Majka Badenholzera da veću šansu pruži rezervistima i od tada kreće pad i nepotreban ulazak u neizvestan finiš. Vašington je do poslednjeg malog odmora spustio minus za celih deset poena, da bi onda dodao gas i iskoristio trenutak da utakmici vrati takmičarski karakter.

Od rezultata 111:92 za Bakse, Vašington je serijom 11:0 pustio na osam razlike, da bi dodatnim naporima na polovini poslednje četvrtine deficit iznosio samo pet poena (115:110). Sve je počelo trojkom Rasela Vestrbuka, a nastavilo se snažnim zakucavanjem Denija Avdije. Zatim je Raul Neto pronašao put do koša, a Milvokiju nije pomogao ni tajm-aut da se stvari poprave. Gosti su srljali iz greške u grešku, pa je tako Bredli Bil izvukao faul Krisa Midltona posle koša za “2+1“. Nalet Vašingtona nakratko je prekinuo Džru Holidej, ali je Davis Bertans trojkom na osam minuta do kraja najavio moguću frku.

Baksi su u tim momentima živeli isključivo od učinka Holideja, dok se Vašington dobro razigrao i zahvaljujući Bilu stigao do pet poena zaostatka uz sedam i po minuta na semaforu. Domaćin više od toga nije mogao. Ponovo je Milvoki dobio važne poene od Holideja, da bi Bilov promašaj kaznio Bruk Lopez. Kada je Holidej sve spremio, posao su dovršili Midlton i Adetokunbo, odveli Bakse opet do dvocifrene razlike na nešto manje od četiri minuta do kraja, a iako je bilo sasvim dovoljno vremena za eventualnu igru na jedan posed, to se nije desilo jer je gostujući sastav iskontrolisao utakmicu do kraja.

Adetokunbo je upisao novi tripl-dabl sa 31 poenom (12/19 iz igre), 15 skokova i 10 asistencija. Pamtiće ovo veče Janis jer je postao prvi igrač u istoriji kluba sa tri uzastopna tripl-dabla! Grčki as igra fantastično, možda čak i najbolju košarku života! U poslednjih 15 utakmica nalazi se na proseku od 31,7 poena, 12,6 skokova i 7,2 asistencije na 57 odsto šuta iz igre i 32 odsto za tri.

Midlton je dodao 23, a Lopez 22 poena. Holidej je imao 15 poena, šest skokova i četiri asistencije. Bil je predvodio listu strelaca u oba tima sa 37 poena (13/19 iz igre, 4/7 za tri), te šest uhvaćenih i pet podeljenih lopti. Vestbruk je uknjižio 23 poena, 17 asistencija i pet skokova, a Rui Hačimura 22 poena. Avdija je dobio 31 minut za koje je prikupio 11 poena (5/9 iz igre, 2/5 za tri), te šest skokova i dve asistencije. Bertans je za dvadeset tri i po minuta imao devet poena uz 3/5 za tri.

NBA LIGA

Vašington – Milvoki 122:133

/Bil 37 – Adetokunbo 31/

Šarlot - Sakramento 122:116

/Rozir 26 - Foks 29/



tagovi

Janis AdetokunboDžru HolidejDeni AvdijaNemanja BjelicaBredli BilDavis BertansTeri RozirGordon HejvordSakramento KingsŠarlot HornetsMilvoki BaksVašington VizardsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara