Danillo Galinari (© AFP)
Danillo Galinari (© AFP)

Horor povreda Galinarija - ništa od Evrobasketa za lidera Italija

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.08.22. | 23:00

Jedan od najboljih igrača u ekipi Đanmarka Poceka doživeo užasnu povredu na meču protiv Gruzije samo nekoliko dana pre šampionata Evrope

Nažalost, ono čega su se mnogi bojali kad je u pitanju kvalifikacioni prozor koji se igra svega nekoliko dana pred početka Evobasketa se ostvarilo. Svedoci smo još jedne jezive povrede. Ovoga puta u pitanju je Danilo Galinari koji će, ako je suditi po fotografijama i snimcima, propustiti Evrobasket zbog teške povrede kolena.

Dugogodišnji NBA igrač se povredio na meču protiv Gruzije i to u situaciji gde nije bilo kontakta sa protivničkim igračem.

Izabrane vesti

Upozoravamo vas, slika je uznemiravajuća...


Situacija se dogodila u četvrtoj četvrtini ...

Pobeda Italija pala je u potpunosti u drugi plan. Meč je okončan rezultatom 91:84, a najefikasniji do pobede bio je Simone Fontekio sa 21 poenom. Galinari ga je pratio do povrede sa 17 poena. Na drugoj strani prednjačio je nekadašnji igrač Mege, Goga Bitadze sa 19 poena.

Čini se da utakmice visokog intenziteta nisu došle u idealnom momentu za većinu timova koji sada pre svega žele u nešto laganijem ritmu da izbruse formu za ono što sledi u septembru, a to je Evrobasket.

Tako smo imali priliku da vidimo povredi Vasilija Micića protiv Grka, ali na svu sreću po plejmejkera Srbije, povreda zgloba nije bilateže prirode.

Ostaje nam samo da se nadamo čudu kada je Galinari u pitanju. Na prvi pogled ne izgleda uopšte dobro.

GRUPA L

Holandija - Španija 64:86

/Kok 16 - Brizuela 13/

Italija - Gruzija 91:84

/Fontekio 21 - Bitadze 19/

22.00: (4,40) Island (17,0) Ukrajina (1,25)



tagovi

Danilo Galinarikošarkaška reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara