Viktor Vembanjama (©Reuters)
Viktor Vembanjama (©Reuters)

Hrabrost, uobraženost ili mladost ludost: Vembanjami sve osim olimpijskog zlata neuspeh

Vreme čitanja: 1min | pet. 22.03.24. | 07:15

Kuražnost je poželja, ali mladi Francuz očigledno ne zna šta ga čeka u potencijalnom sudaru sa Amerima

Mnogi su se u poslednjih 35 godina usudili da maštaju kako bi mogli da bace SAD na kolena na Olimpijskim igrama, a samo jedna selekcija to je zaista i uspela. Argentina je trijumfovala protiv Jenkija u polufinalu najvažnije sportske smotre 2004. godine i tako nanela jedini suštinski udarac američkoj reprezentativnoj košarci u poslednje tri i po decenije.

Neverovatna španska generacija sa braćom Gasol, Navarom, Rudijem Fernadesom, Ljuljom, Rodrigesom, Rejesom, Garbahosom, Rubiom, Kalderonom... dolazila je u više navrata do finala, ali je tu poklekla pred silinom drim tima. Navijači u Srbiji bili su osokoljeni leta 2016. maestralnom igrom u polufinalu protiv Australije i ranije egalom sa SAD-om u grupnoj fazi i nadali se da šanse u finalu postoje, a onda smo svi veoma brzo prizemljeni. U tom svetlu stiže i najnovija izjava Viktora Vembanjame, koji očigledno nije svestan snage američkih timova na Olimpijskim igrama.

Izabrane vesti

"Svaki drugi rezulat osim osvajanja zlata biće neuspeh. Mislim da je to veoma ostvarivo", isuviše je siguran Vembanjama.

Nije Vembanjami jedna bombastična izjava bila dovoljna, pa je nastavio.

"Više bih voleo da igram i pobedim protiv njihovog najboljeg tima, a ne drugog ili trećeg", pretenciozan je prvi pik prošlogodišnjeg NBA drafta.

Mladost - ludost što bi se reklo... Sad se popularni Vembi kuraži, ali videćemo kako će se osećati u avgustu kad se zaista bude suprotstavljao skupu igračkih zveri..


tagovi

Olimpijske igreViktor Vembanjamakošarkaška reprezentacija Francuskekosarkaski drim timdrim tim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara