Komentari na vest

Hrvati ruše ABA ligu: Finansijska pomoć svakome ko odustane od regionalnog takmičenja

G

Gost84

pre gotovo 3 godine

Mislim da ste svi promašili metu. Neće oni ovo da urade zato što je aba liga loša, pa će oni sad da naprave bolje. Nego zato što se čitave godine priča kako će Crvena Zvezda da dobije licencu za El, a Partizan, Budućnost i Olimpija licence za EK. Oni onda nemaju nikakvu korist da igraju aba ligu, jer će u Fiba takmičenja da prođu i krz domaću ligu. A da klubovi iz Srbije treba da napuste aba ligu, trebaju. Ali se sa ovim licencama to neće desiti.
V

Viša trenerska

pre gotovo 3 godine

Znaju hrvati da više nikad Evroligu videti neće!Pa daj bar da igraju Ligu šampiona!Za sve je kriva Cedevita što ode u Ljubljanu!
V

Vojica

pre gotovo 3 godine

Pa hvala Bogu! Na kraju Hrvati postali pametniji od nas! Mi smo imali jaku ligu(Partizan, Zvezda, Hemofarm, FMP, Vojvodina...) i imali direktan ulazak u evroligi, imali zapažene rezultate(HEMOFARM, ZVEZDA I FMP u evrokupu i Partizan fajnal four) i pune dvorane od Subotice do Niša, od toga je i reprezentacija profitirala(stvarala rezultate) A ŠTA SAD IMAMO???
R

Rille83

pre gotovo 3 godine

Nisi ti to nista dobro razumeo. Pa nije Srbija niti jedan klub kriv za to sto su se propozicije promenile. Kao sto nije kriva ni Italija, Francuska, Nemacka, Litvanija... i svi ti klubovi jer EL godinama menjala i postavljala pravila a svima je bio cilj da igraju to takmicenje. Mozda je bolje pitanje zasto smo mi i tada i oduvek uvek imali samo jednog predstavnika u najjacem takmicenju a drzava smo koja je imala najbolje reprezentativne rezultate za razliku od npr Francuske i jos nekih drzava koje su imale cak i po dva predstavnika. E to je bio nas propust. Mada nebitno i sve to svakako bi nas EL vremenom svela na ovo sto imamo danas. Dakle nema to veze ni sa ligom ni sa bilo cim slicnim. Mozemo mi i sad da imamo istu tu ligu kao nekada ali bi isli u LS dok bi na igraci bezali u neke prosecne lige jer se ti klubovi bore da igraju ili igraju EL. I sta smo onda uradili?
V

Vojica

pre gotovo 3 godine

Razumeo sam sve kako treba, ti nisi razumeo šta sam ja napisao. U pravu si, evroliga je menjala koncept igranja, tj ulazak u toj ligi, verovatno bi nas isto dočekalo vremenom igrajući našu ligu ali ja pišem o našoj KLS ligi koja je bila poštovana i kvalitetna a da ne pričamo o posećenost! Tako da, šta smo dobili igrajući ABA ligu a našu sj***li?
E

Evo sanse

pre gotovo 3 godine

Za crno bele da uzmu 4to u aba a ne 8mo mesto ili koje vec 😉🤭
F

Fk penal

pre gotovo 3 godine

A šta ćemo za to što niko nije istupio iz evrolige? Znači mezimica ponovo na začelju haahhaha
P

Pera lazic

pre gotovo 3 godine

Odlicno, tako i mi treba
K

Kidi

pre gotovo 3 godine

Ja se uplasio od naslova, reko mozda prave tim koji ce uci u F4 ABA
M

Mikri

pre gotovo 3 godine

Pa i ovako sluze za nabijanje kos razlike xD
Y

YHRS

pre gotovo 3 godine

Сад само наши да буду паметни и да пусте да се сруши аба лига.Да не постоји,а не да испадну глупи па да праве нову са другим земљама.Боље да Звезда,Партизан гостују у Новом Саду,Лесковцу,Краљеву,Нишу... пред неколико хиљада људи,грађана ове земље који жуде да виде своје тимове...него да играју у Новом Месту,Загребу,Љубљани пред 120 људи...Кроз неко време и појачања ће моћи да нађу у нашим клубовима широм Србије,овако се све свело нпр Звезда да доведе или из Меге или из Фмп-а или странци,или ретки повратници из иностранства наши играчи.Ок побеђиваће Звезда,Партизан убедљиво али бар пред хиљадама Срба,а не пред 100 људи у Љубљани,Новом Месту,Загребу...И у фудбалу нам је лоша лига ал ето моја Звезда и из такве лиге пробере пар играча сваке сезоне...Звезда,Партизан,Мега,Фмп и још 5-6 клубова није лоше :)) ...Кошарка је генерално у лошем стању.бунар без дна,нема теансфера ко у фудбалу,нема толико лове од европских такмичења као у фудбалу,све се своди на спонзоре,државу....тако да само паметно :))
G

Gost888

pre gotovo 3 godine

Samo da mi je znati šta se ovima što su stavili dislajk ne sviđa u ovoj poruci i kakav oni to stav imaju prema budućnosti srpske košarke. Da li stvarno misle da je ABA liga odskočna daska za istu i da li misle da gospodin ovdje nije u pravu što se tiče stvari iznesenih za domaću ligu???
х

хсд

pre gotovo 3 godine

Мислите да би прелазак у фиба ријешио проблем? Ја мислим да не би. Гробари сада као некада делије маштају на повратак на стазе славе,а то је играње најјаче лиге против најјачих клубова. Мислите да би навијачи били спремни прихватит за успјех играње против кк спортинга из лисабона. Па мислим да 80% њих не би. Па гробари имају мсм и филм типа вратиће се стари сјај. Тај сјај је постојао јер су падали реал,барса,цска и други великани,а не неки клуж или спортинг. Затим мислите да би неки озбиљан тренер или играч дошао у звезду да игра лш? Ја мислим да не би. Многи играчи су играли у ккцз сада и некада у ккп за мање паре само да добију већу минутажу и улогу у том такмичењу против највећих екипа. Лојд је могао узети веће паре у другом клубу,али тамо не би имао минутажу као у звезди. Себи је набилдовао статистику у најјачем такмичењу и сад ће узети дупло више пара. Једноставно сви желе најјаче такмичење да играју. Ево млади играчи бирају мегу јер им је из меге добра проходност ка нба због мишкових добрих веза. Сви желе да играју са најјачима. Па некадашњи куп шампиона и у кошарци и у фудбалу су уништени јер велики клубови и кошаркаши/фудбалери који су играли у тим великим клубовима који нису били прваци жељели да играју са најјачима по сваку цијену. Ккцз и ккп би тренутним преласком у фиба били на нивоу осредњег абалигаша. Да ли смо спремни прихватити то за успјех? Ако јесмо нема проблема.
p

pivljanin

pre gotovo 3 godine

Njima je potpuno svejedno. Čak ni u EK više ne mogu.
A

Auuu

pre gotovo 3 godine

Superrrr. Sada je trenutak da se mi isto izvucemo i napravimo svoju ligu domacu. Ili da Zvezda i partizan se prikljuce VTB ligi. Tada Buducnost moze da se prikljuci onoj njihovoj koju igraju sa Makedoncima Bugarima i sa Kosovom! Ako moze fudbalska liga da se skrati na 12 timova moze i mi da napravimo ligicu manju i makar igrali po 5x u ligi derbi. Sve sve samo vise da ne gledam Buducnost Split Zadar...
O

Oberim Martel

pre gotovo 3 godine

Kako misliš da Zvezda ili Partizan onda ikada uđu u EL/EK? VTB liga? Ajd, ne lupetaj.
M

Mikki

pre gotovo 3 godine

Bas vala, ako nas je ista naučio ovaj plej of srpske lige, to je da je konkurencije jaka i da tu ima gomila užasno jakih i finansijski moćnih ekipa.

СтефкеЦЗБГ

pre gotovo 3 godine

Можда не би одмах исте сезоне изборили Европска такмичења, али би ту било много више пара, од неких јачих спонзора, ТВ права итд итд. Свакако да би било боље када би вечити играли у ВТБ или Грчкој лиги. Много више конкурената=више пара=бољи играчи=много неизвесније такмичење.
M

Mauro

pre gotovo 3 godine

Normalno, prevelika je dominacija Zvezde ovo postala. Ostoja na sud, Hrvati daju pare, Slovenci će naravno podržati Hrvate. Kada ih ne možete na terenu pobijediti ovo je najbolji način.Bravo.
b

bgcz

pre gotovo 3 godine

Pa već vam je naorganizovaniji klub pobegao u ljubljanju. Jesu veći klubovi I cibona I split i zadar ali su divlje organizacije, divlje uprave, neorganizovani. Grad Ih ne podržava, navijača nema. Lepo se opredelite samo za fudbal i to guraj te i u to ulazite. Nije vam aba kriva
C

CroOsijek

pre gotovo 3 godine

Pa realno. Košarka nam je u rangu Češke već godinama, čak i lošija.
s

shu

pre gotovo 3 godine

Cekaj, oni se sale?!? "Znacajna sredstva 240 hiljada eura" i to jos da se deli izmedju klubova!?!? Pa sa tim ne mogu da dovedu krstenog igraca, a kamoli da zadrze mlade talente.
K

KROJF

pre gotovo 3 godine

Pre par meseci sam rekao da će hrvati i slovenci da sruše ABA ligu kao i jugoslaviju.Oni su je napravili jer su njihove lige bile slabije od WINSTON YUBA LIGE ko se seća lige bivše SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE.Ideja je bila da kroz zajedničku ligu klubovi iz SRJ OJAČAJU njihove slovenačke i hrvatske klubove međutim...usledila je nezapamćena dominacija gde su titule osvajali Partizan Zvezda Hemofarm Fmp uz pokoju titulu Zadra Budućnosti Cibone što je mršavo morate priznati.E sad kreće bežanija kao 91ve od strane istih.SPORTSKI POZDRAV
G

GostKv

pre gotovo 3 godine

Al ga lupi i ostade ziv. ABA ligu je napravio Covic lično, uz pomoć Zmaga Sagadina. Zašto bi zemlje bivše SFRJ pravile takmičenje u kome dva predstavnika(nekad vrlo kratko) a do skora jedan igrao EL? A svi imali po ekipu, i Slovenija i Hrvatska i Cg i Srbija. Da ti prevedem, sa 4 ekipe je smanjena mogućnost da igraju 2(nekad) sad 1,jos malo nijedna...
j

joja

pre gotovo 3 godine

da nek krene,alu opet nisu svesni da ce nama uciniti najvecu uslugu...samo cemo mi prifitirati iz toga
M

Mikki

pre gotovo 3 godine

Jeste, smislili su regionalnu ligu da bi napakostili srpskoj košarci. Hrvati i slovenci u isto vreme najveće budale koje ne mogu da pobede srbe u košarci, i genijalni stripovski negativci koji kuju planove da na duže staze zeznu srbiju
W

Winston partizan liga sa gepekovanjem

pre gotovo 3 godine

Winston p
P

Pravoslavni Srbin

pre gotovo 3 godine

Idite,ni ne trebate nam,mnogo ste slabi,sa vama nije zanimljivo,uvek vas rasturimo...
P

Putuj

pre gotovo 3 godine

Super. I onako je Srpski savez donirao najveće novce za lažnu ABA ligu. Gasi to kvazi Bokan, cro društvo.
Ј

Јосиф

pre gotovo 3 godine

Неверујем да би Цибона, Сплит и Задар одустали од АБА али ако сама АБА изгуби проходност ка ЕЛ, онда нема сврхе постојања те лиге. Најбоље решење да се сви окренемо ФИБИ и оставимо рептиле нека играју измеџу себе. Позз
c

cuj ovog

pre gotovo 3 godine

Zato ćete i ostati kanta za napucavanje. I klupski i reprezentativno....2 zdrava kluba nemate,čak je cedevita fuzirana...
U

UPPRD

pre gotovo 3 godine

A mi imamo dva kluba 100% finansirana od države (jedan daleko više) i?
G

Garx

pre gotovo 3 godine

Hrvati su je i napravili..
D

Drvo

pre gotovo 3 godine

Uuu ta iga bi bila jaka. Cibona, Zadar, Partizan, Split Sibenka, Vinkovci i Osijek. Spavate li mirno Zatibore i Crnokoso.
W

Ww

pre gotovo 3 godine

Ko ce se onda boriti za opstanak ako odu hrvati? Kakva im je liga oni uskoro nece moci ni u ligu sampiona kamoli evrokup
I

Iskreno

pre gotovo 3 godine

Najtuznije je sto bi oni i napravili okej prvenstvo. Oni i za Hrvatsku ligu sad imaju streamove, yt kanal, odlicne prenose. Dok kod nas KLS krade snimke sa yt kanala Mege, Zvezde, Partizana. Instagram stramica katastrofa. Sva sreca pa Slovenci drze Aba Ligu pa je instagram stramic, prenosi i yt profesionalni. Tuga je koliko smo mi lose organizovani dovoljno je videti pregled nase lige i preglede Hrvatske i Slovenske fudbalske lige. Nebo i zemlja. Toliko su bolji od nas.
j

jbg

pre gotovo 3 godine

pa košarku ne igraju yt prenosi i ostali strimovi. nego igrači. a oni ih nemaju.