Humanitarni tiket u podne: Kosta Nikitović tipuje za lečenje Nađe Marković

Vreme čitanja: 5min | ned. 18.02.24. | 11:00

Tim menadžer KK Čačak 94, otkrovenja Kupa Radivoja Koraća, lečenje male sugrađanke želi da pomogne kvotom 10,06

Danas u plemenitoj akciji gostuje Kosta Nikitović, tim menadžer Čačaka 94 Qantox, koji postao prava senzacija u Kupu Radivoja Koraća. Klub koji je do pre šest godina igrao Drugu srpsku ligu iliti četvrti rang, a danas traži svoj put do Superlige, slavi ove godine 30 godina postojanja. Posle dve decenije u nižim rangovima takmičenja, od 2016. klub preuzima nova uprava na čelu sa Vukom i Milanom Popovićem i Čačak 94 Qantox postiže najbolje rezultate u klupskoj istoriji.

Pisaćemo još o Čačku 94, ali sada je red da Kosta Nikitović popuni tiket namenjen za lečenje male Čačanke, Nađe Marković.

Izabrane vesti

Inače, mala heroina od rođenja ima tešku sudbinu. Ona je napuštena odmah nakon postavljene dijagnoze od strane roditelja koji su odbili da budu staratelji. Nađina hraniteljica koja je i njen staratelj nije u mogućnosti sama da obezbedi novac za lečenje, pa se obraća svim ljudima koji su u mogućnosti da pomognu, da devojčici omoguće život bez bola. Sredstva su potrebna za lečenje u inostranstvu, dodatne medicinske usluge, specijalističke preglede, putne troškove i troškove smeštaja. 

Idemo od dvojke s meča LUTON – MAN. JUN. Luton visi na ivici fenjeraške reputacije. To je kao poziv za Mančester Junajted da mu uzme sva tri boda. Tako kaže i tradicija para, koji Junajted po difoltu dobija.

Tip 2&3+ imamo na meču BOHUM – BAJERN. Bohum je tek 14. na tabeli, a Bajernu nakon poraza u derbiju, Leverkuzen beži za pet bodova. Biće ovo jedna od onih utakmica na kojima će Bavarci po svaku cenu igrati na sva tri boda. Kako bilo, Bohum je od njih poslednji put poražen sa 7:0.

Dvojku imamo na meču FROSINONE – ROMA. Vučicu je u prošlom kolu savladao Inter sa 2:4. Nije to zaboravljeno, tako da bi Frosinone mogao da ispašta za Romin poraz od lidera. Inače, Frosinone je poslednji meč para u oktobru izgubio sa 2:0.

Za kraj, tu je dvojka na utakmici MONCA – MILAN. Jasno je kao dan da je ovaj tip opravdan, pa nema naročitog razloga ni da ga razmatramo, Umesto toga recimo da je Monca poslednji meč para dobila sa 3:0.

Što se tiče Čačaka 94, recimo da je klub 2018. zauzeo je prvo mesto u Drugoj srpskoj ligi i plasirao se u viši rang, da bi 2021. doživeo najveći uspeh i otišao do Druge lige Srbije! U samo godinu dana Čačak 94 proživljava najbolji period klupskog postojanja jer stiže i do plasmana u KLS u kojem se takmiči poslednjih sezonu i po.

Sa dolaskom do finala drugog stepena Kupa Srbije i plasmana na završnicu Mozzart Kupa Radivoja Koraća, Čačak je postao jedan od svega dva debitanta koji je u četvrtfinalu uspeo da nadigra klub iz ABA lige. Zato je i bio red da se razgovara sa Kostom Nikitovićem, generalnim menadžerom kluba.

“Ovo je bajka za Čačak 94! Podvig je dobiti Borac, i to na prvoj zvaničnoj utakmici između dva kluba. Nismo se sa Borcem ukrštali kraj Morave, a slučaj je hteo da naš prvi susret ikada bude kraj Nišave. A, šta tek reći za meč protiv Crvene zvezde”.

Velika je stvar za Čačak da ima još jedan konkurentan klub u srpskim okvirima.

“Pobedu je odnela čačanska košarka. Put je bio trnovit, pun izazova, uspona i padova, lepih i manje lepih stvari, svega što je sastavni deo života i najlepše igre na svetu. Klub na čelu sa Vukom Popovićem emotivno je shvatao sve što je prethodilo ovom istorijskom trenutku, pa kako ne bi ovo što se desilo u Nišu”.

Grad Čačak zahvaljujući ekipi Đorđa Mićića po prvi put ima predstavnika u polufinalu.

“Trudili se jesmo, a preračunavali nismo! Kao što je iz kluba ponavljano pred Kup Radivoja Koraća, najveći pobednik je čačanska košarka, ali momci iz Čačka 94 su napravili nešto što se dosad desilo samo tri puta u novijoj istoriji kupa, a to je da ekipa iz nacionalnog prvenstva savlada ekipu iz regionalnog šampionata. Žreb je tako hteo da se u prvoj utakmici turnira sastanu baš klubovi iz našeg grada, a ono što je dodatna zanimljivost je da ovaj meč ujedno i prvi zvanični meč ikada između Borca i Čačka 94”, kaže Nikitović i nabraja zaslužne:

“Ovaj meč je predstavio javnosti i momke kao što je Petar Grojić, koji je imao odlično šutersko veče i sa 20 poena bio najefikasniji u našoj ekipi. Odličnu rolu odigrao je i Miloš Stajčić koji je zabeležio dabl dabl sa 13 poena i 12 skokova, kao i Lakić sa 19 poena i sedam skokova. Odlični Pulijam na kraju je nadigrao Segua, koji iako najefikasniji u ekipi Borca, nije imao dovoljan doprinos. Dodić je sa 10 skokova uz pomenute Stajčića i Lakića, kao i Gašića zatvorio reket i naša ekipa je kontrolisala reket i imala čak 42 skoka naspram 29 skokova Borca. Ovi momci su izašli u prvi plan na tom meču”.

Tim je funkcionisao kao jedan.

“Da, zato ne treba zaboraviti ni sve ostale momke iz ekipe, pre svega kapitena Mladena Pantića, koji je najstariji igrač u novijoj istoriji Kupa Radivoja Koraća i to je još jedna istorijska stvar koju Čačak 94 ispisuje, Dumića, Pešakovića, povređene Majstorovića i Danilovića koji su bili uz ekipu na klupi i najmlađeg i takođe člana juniorskog pogona u ekipi Dejana Kolarevića, Jakova Tatića. Ističem da problema sa smeštajem nije bilo, jer iako mnogi nisu verovali u ovaj uspeh, klub jeste i meč protiv aktuelnog branioca kupa i šampiona Srbije, evroligasa, ekipe Crvene zvezde čekamo iz Niša.”, poručio je Nikitović.

To je sve od Koste Nikitovića uz koga želimo da proslavimo novi dobitak koji će podići našu do sada kroz akciju doniranu sumu u iznosu od 31.044.009 dinara. Našem današnjem gostu od sveg srca želimo puno uspeha, sa timom Čačka 94.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta, dobitak će biti doniran za humanitarnu organizaciju, udruženje, fondaciju, pojedinca, na adresu po izboru Mozzart tima u Republici Srpskoj, odnosno BiH. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 100 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak, kolege iz BiH, usmeravaju tamo gde je u datom trenutku najneophodnije.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠE: Miloš MILIĆ


tagovi

humanitarni tiketKosta NikitovićČačak 94

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara