Abalde i Hanga (©Star Sport)
Abalde i Hanga (©Star Sport)

Huventudova zona dugo gušila Real, Hanga, Jabusele i Poarje zadržali pobednički impuls

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.05.22. | 22:14

Kraljevi preuzeli poziciju dva od Valensije

Eksplozija u četvrtfinalnoj seriji Evrolige prenela je pelcer i na ACB ligu gde Real Madrid drži pobednički impuls i drugo mesto na tabeli uoči plej-ofa. Mučio je Huventud zonskom odbranom u većem delu utakmice Kralja, ali su inspirisani Adam Hanga, te razigrani Geršon Jabusele i Vensan Poarje učinili da pobeda ipak ostane u Madridu. I to umalo uz stotku – 99:89 (29:23, 18:23, 29:23, 23:20).

Dugo je Real tražio pravi ritam u ovoj utakmici, čak i kada je rano stigao do dvocifrene prednosti nije se osetila sigurnost viđena u, na primer, onom meču u Tel Avivu kada je držao razliku u kontinuitetu i praktično u drugom poluvremenu da se nije ni dovodila pobeda madridskog giganta u pitanje. Večeras je Huventud podsetio zašto je do početka druge faze bio među favoritima za osvajanje Evrokupa, ali je užasni sistem takmičenja učinio da se u Badaloni zaboravi na evropski uspeh već na prvom koraku...

Izabrane vesti

Vrhunsku utakmicu imao je Adam Hanga koji je brojao do 20 uz pet trojki iz devet pokušaja i izuzetnih 55 odsto uspešnosti. Na drugoj strani odgovor je pružio Ante Tomić sa 25 poena, ali su Jabusele sa 18 poena i koeficijentom 23 i Poarje sa 14 poena i indeksom 22 napravili razliku koja je dala prevagu u Realovu korist.

Posle dosta muka sa Huventudovom zonom Real je uspeo da povrati napadačko samopouzdanje, napravi određene korekcije i adaptira se na postavku rivala, te prelomi susret u završnih deset minuta.

Sve do 35. minuta utakmica je bila praktično izjednačena, rezultat je glasio 83:83, a onda su Blankosi preuzeli kontrolu, napravili seriju 16:6 preko Hange, Poarjea i Ljulja kako bi overili pobedu.

U redovima Huventuda dobre role imali su Pau Ribas sa 15, dok su Derek Vilis i Andres Feliz imali 12 i 11 poena. Huventud nastavlja pritisak na Valensiju i Tenerife koji se nalaze ispred na tabeli ACB lige. Real sada može malo da odahne posle treće vezane pobede, ali i dalje ima dosta kandidata koji bi ga rado svrgli sa druge pozicije.



tagovi

ACB ligaKK Real MadridHuventudGeršon JabuseleVensan PoarijeAdam Hanga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara