Mirotić u Milanu (foto©Olimpia Milano)
Mirotić u Milanu (foto©Olimpia Milano)

Hvala bogu da se završilo, Mirotić potpisao

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.08.23. | 15:06

Posle višemesečne sage…

Ide u Crvenu zvezdu? Ipak u Partizan Mozzart Bet? Ili Olimpijakos? Pre će biti Panatinaikos? Možda i Monako?

Ništa od toga, ali barem je najduža letnja saga Evrolige konačno gotova. Bila je uzbudljiva, na trenutke i mučna, a završila se tako što je Nikola Mirotić potpisao trogodišnji ugovor sa milanskom Olimpijom.

Izabrane vesti

Italijanski klub je uz “ražnatovićevsku” zagonetku objavio da će Crnogorac za španskim pasošem zadužiti dres a brojem 33 na leđima i tako se pridružiti već moćnom timu koji doduše svake sezone izgleda tako, pa kada utakmicu krene pomalo i razočara. Prošle sezone je tako sezonu završio na 12. mestu Evrolige.

Ovog leta doveo je Dijega Flakadorija (Trento), Aleksa Pojtresa (Makabi Tel Aviv), Maoda Loa (Alba Berlin), Ismaela Kamagatea (Pariz), Giljerma Karuza (Vareze), zadržao Kajla Hajnsa i Ševona Šildsa, možda i najbitnije šefa Etorea Mesinu, a stručni štab pojačao nekadašnjim trenerom Crvene zvezde Milanom Tomićem

Međutim, dolazak Mirotića je šlag na tortu, jer ovog leta u Evropi nije bilo igrača koji je privukao toliku pažnju. Nakon što je zbog Barseloninih finansijskih muka dobio otkaz u katalonskom klubu mogao je da bira gde će, imao je čak ugovor transfer u Partizan Mozzart Bet, a onda je pomalo i razočarao upravu crno-belog kluba kada je, prema sopstvenom priznanju, poklekao pred određenim pretnjama i odlučio da "ne želi da deli zemlju koju voli". Zbog cele te sage oglašavao se čak i patrijarh Srpske pravoslavne crkve.

Mirotić je na kraju obradovao Italiju, jer u Milano stiže MVP Evrolige iz 2022. godine i sve do rastanka sa Barselonom najplaćeniji igrač Evrope. U Barsi je imao 5.500.000 evra neto po sezoni, toliko sigurno nije dobio u Olimpiji, ali i dalje je svakako među najplaćenijima. Prošle sezone je zbog povrede Ahilove tetive pauzirao do decembra, ali je zatim u Evroligi u proseku beležio 15,4 poena uz 4,3 skoka.


tagovi

Olimpija MilanoNikola Mirotić

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara