I Asvel vodi 1:0, Šarl Kaudi brojao do 21

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.03.19. | 22:33

Andora samo zapretila u Francuskoj...

U Kazanju je pregažena Lokomotiva, u Berlinu Unikaha čudesno nadoknadila minus 21, a bez drame nije moglo ni u Vilerbanu, s tim što je Asvel, ipak, opravdao ulogu velikog favorita i preko Andore napravio prvi korak ka plasmanu u polufinale Evrokupa. Na kraju trijumf francuskog predstavnika (79:75) za vođstvo 1:0 u četvrfinalnoj seriji i mnogo bolja startna pozicija pred revanš u petak.

Ruku na srce, nije moglo bez problema za Asvel, pošto je početkom treće četvrtine gubio deset razlike, ali ni tad nije gubio glavu, uzdigao se, već do sredine pomenute deonice poravnao, a onda rutinski priveo meč kraju.

Izabrane vesti

Ključni čovek u slavlju domaćeg sastava bio je Šarl Kaudi, pružio je besprekornu partiju i utakmicu završio sa 21 poenom. Čovek koga je jesenas u okršajima sa Partizanom upoznala i beogradska publika pucao je tri od tri za dva poena, ubacio četiri trojke iz šest pokušaja, triput bio precizan sa penala, uz samo jedan promašaj, zabeležio dve asistencije i četiri skoka i potpisao se ispod slavlja. Dvocifren učinak u timu Zvezdana Mitroivća imali su još Slejter sa 15, Lajt sa 13, odnosno Noa i Bilan sa po deset poena.

U poraženom sastavu odskočio je Musa Dinj sa 16 poena, dok je bivši košarkaš Mege i Crvene zvezde, Dilan Enis, ubacio deset.

FOTO: Star sport         


tagovi

EvrokupAsvelŠarl Kaudi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara