Jovanović (© MN Press)
Jovanović (© MN Press)

Igokea u krizi, a gostuje Zvezdi i zna šta je čeka

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.02.23. | 10:09

Vladimir Jovanović protiv kluba u kome je počeo sezonu

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Uoči početka sezone niko nije mogao pretpostaviti da će Igokea biti u situaciji da strepi za status u regionalnom takmičenju. Jedini predstavnik BiH u ABA ligi je trenutno 12. na tabeli, a sudeći po formi teško da će napraviti značajan pomak.

Izabrane vesti

Da je reč o lošim izdanjima, potvrđuje i činjenica da je Igokea poslednji put trijumfovala u ABA ligi 4. decembra, kada je savladala MZT. Od tada, Igosi su vezali sve poraze, što je na koncu posla koštalo Dragana Bajića. Kada je umesto njega na klupu seo Vladimir Jovanović, pomislilo se da će klub krenuti sa boljim rezultatima. Ni 38-godišnji stručnjak nije dobro počeo mandat na klupi tima iz Laktaša. Dve utakmice i dva poraza. Prvi u Čačku od Borca, a nakon toga kući od Splita. Da stvar bude gora, na pobedu bi Jovanović mogao čekati još, pošto je pred njegovim izabranicima jako težak zadatak. U okviru 18.kola Igokea će na gostovanje Crvenoj zvezdi (16.30), ekipi koja igra kao preporođena otkako je iskusni stručnjak Duško Ivanović nasledio upravo Jovanovića.

Biće to definitivno vraški težak zadatak za Igose, budući da crveno-beli žele pobedu kako bi izašli iz male rezultatske krize. Ipak, u taboru Igokee veruju u dobar rezultat.

Znamo o kakvom timu se radi, evroligaški sastav sa najvišim ambicijama u svim takmičenjima. Domaćin je apsolutni favoriti, ne samo protiv nas nego protiv bilo kog protivnika. Naš zadatak i cilj koji smo postavili je da odigramo dobru košarku i pokušamo neke stvari koje nisu bile dobre ispravimo. U poslednje vreme igrala je Zvezda fenomenalno, kasnije vezala poraze u Evroligi, međutim to apsolutno ne menja ništa u smislu da su i dalje fenomenalan tim koji igra košarku u oba pravca i protiv njih neće biti lako igrati“, istakao je Jovanović.

ABA liga, 18. kolo

Petak

Split - Zadar 89:85

/Nelson 23 - Božić 23, 10sk, 9as/

Subota

MZT - Cedevita 79:74

/Kuk 26 - Adams 15/

Budućnost - FMP 84:58

/Bel Hejns 20 - Valinskas 18/

Nedelja

16.30 Crvena zvezda - Igokea

18.30 Mega - Partizan Mozzart Bet

20.30 Studentski centar - Mornar

Ponedeljak

18.00 Borac Mozzart - Cibona




tagovi

ABA ligaVladimir JovanovićIgokea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara