Stefan Pot (©ABA liga)
Stefan Pot (©ABA liga)

Igokea u Splitu juri treću pobedu u nizu

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.10.20. | 13:27

Može li domaćin da odbrani čast svog grada?

Posle debakla od Mege na otvaranju ABA lige, Igokea je ponovo na stazi pobednika. Trijumfi nad Primorskom u Laktašima, odnosno brejk na nimalo lakom gostovanju u dvorani Leon Štukelj napumpali su samopouzdanje ekipe Dragana Bajića koja u Splitu od 19 časova juri treću recku u nizu pred start FIBA Lige šampiona i gostovanje Limožu.

Split i Igokea nemaju tako duboku istoriju okršaja. Svega dva puta snage su odmerila ova dva tima i Igokea ima besprekoran učinak. Ipak, bilo je to pre gotovo osam godina, pa je novi susret povratnika u elitni rang Jadranske lige i redovnog kandidata za plej-of nešto sasvim drugačije...

Izabrane vesti

“Igokea je fizički jaka ekipa, izuzetno pokretljiva s individualnom kvalitetom. Ne smemo da dopustimo da njihova fizička snaga dominira, jer igraju na mali broj poena. Čeka nas zahtevan zadatak, naša očekivanja su uvek ista, da se prikažemo u što boljem svetlu, a o rezultatu je teško govoriti“, rekao je trener Splita Ivica Skelin.

Klub iz srca Dalmacije igraće ponovo bez Ilije Đokovića koji još nije spreman za takmičarsku košarku, dok je Mateo Kedžo neizvestan i do poslednjeg trenutka neće biti poznato da li može da odgovori izazovu. Zato najbolji igrač Splita Marko Luković želi da ujedini snage kako bi se došlo do novog trijumfa.

“Igokea spada među pet najboljih ekipa u ligi, ali mi idemo na pobedu, kao i u svakoj utakmici. Svesni smo ko nam je rival, ali ovo je naš dom, naša kuća i treba da je odbranimo, što se kaže, po cenu života i smrti. Svi moramo biti svesni da nam ova utakmica može biti prekretnica u sezoni, jer u ovoj i narednim utakmicama moramo da pokažemo ko je košarkaški klub Split. Ne kažem da svaku utakmicu moramo da pobedimo, ABA liga je izuzetno teška, ali voleo bih da pokažemo karakter i da svi znaju da ne mogu doći u našu kući da se igraju s nama“, izjavio je Luković, koji je prošlog vikenda premašio granicu od 1.000 ubačenih poena u ABA ligi.

Split je u dosad jedinom meču kod kuće u trećoj brzini nadigrao FMP, što je za goste iz Laktaša znak upozorenja, odnosno da opuštanja ne sme da bude uprkos tome što je Igokea favorit u ovom susretu. Inače, ekipa Igosa je posle trijumfa nad Krkom otputovala direktno u Split iz Novog Mesta.

“Posle važne pobede nad Krkom očekuje nas težak ispit protiv Splita. Ekipa Splita gleda svoju šansu na domaćem terenu dobije što više utakmica pa će tako i protiv nas gledati da ostvare pobedu. Tim dosta dobro posložen i ekipa ima kvalitet. Pobedili su neugodnu ekipu FMP, u Ljubljani su bili ravnopravan protivnik Cedevita Olimpiji nekih 20 minuta dovoljno govori da taj tim zaslužuje respekt i da moramo ući maksimalno ozbiljno. Ono što ću ja pokušati je da svoj tim koliko toliko odmorim od utakmice s Krkom i od puta koji je trajao šest sati da se što bolje odmorimo i da uđemo što odmorniji u utakmicu. Kada smo krenuli na ovaj put rekao sam da želim i da ćemo pokušati da se kući vratimo sa dve pobede", rekao je Bajić.

U fokusu ovog susteta biće duel Sanija Čampare i Stefana Pota. Mladi bek Spilta trenutno je drugi strelac i asistent ekipe sa 11 poena i 3,3 završna dodavanja, dok je organizator igre gostiju prvi u istim kategorijama sa 11,3 poena i četiri asistencije.  

ABA LIGA – 4. kolo

Subota:

19.00: (3,05) Split (15,0) Igokea (1,45)

Nedelja:

12.00: (13,0) Mega (30,0) Crvena zvezda (1,02)

17.00: (1,20) Budućnost (19,0) FMP (5,00)

18.45: (1,45) Partizan (15,0) Cedevita Olimpija (3,05)

Ponedeljak:

18.00: (3,50) Primorska (16,0) Zadar (1,35)

21.00: (1,70) Krka (14,5) Cibona (2,30)

*** Kvote su podložne promenama

Odloženo:

Borac - Mornar



tagovi

SplitStefan PotNikola Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara