Igor Kokoškov (©MN Press)
Igor Kokoškov (©MN Press)

Igor Kokoškov bi mogao da se priključi Bogdanu Bogdanoviću i Kvinu Snajderu u Atlanti

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.05.23. | 12:14

Hoksi će promeniti kompletan stručni štab, a srpski stručnjak je među kandidatima da zauzme jednu od uloga pomoćnika

Atlanta Hoksi su sezonu 2022/23 završili u prvoj rundi plej-ofa, pošto ih je Boston savladao sa 4-2 u seriji. Pred klubom iz Džordžije su velike promene, a sve će početi od sastavljanja novog stručnog štaba oko trenera Kvina Snajdera koji je preuzeo ekipu u finišu ligaškog dela od Nejta Mekmilana.

Kako prenosi Zek Klajn sa WSB TV-a iz Atlante, 56-godišnji stručnjak će promeniti gotovo kompletan stručni štab, a već se naziru i potencijalni kandidati koji bi mogli da mu se pridruže na klupi Hoksa. Među njima je i bivši selektor Srbije, Igor Kokoškov.

Izabrane vesti

Nekoliko imena se već povezuje sa potencijalnim poslom uz Snajdera u redovima Jastrebova, a uz Kokoškova u priči su i Brajan Bejli, Aleks Jensen i Antonio Leng, prenosi HoopsHype.

Trener Atlante je prvi put sa srpskim stručnjakom sarađivao u sezoni 1999/2000 kada mu je Kokoškov bio asistent na Mizuriju. Kasnije su tri godine zajedno radili i u Juti, gde su stvorili sjajan odnos, o čemu su obojica često govorili.

"Teško je opisati naš odnos. Prevazilazi granice košarke. Da nije bilo njega, ne bih danas bio ovde. Doveo me je u SAD, dao mi posao. On je moj životni mentor, ne samo košarkaški. Promenio mi je život", pričao je svojevremeno srpski stručnjak o Snajderu.

Posle Solt Lejk Sitija, bivši selektor Gruzije, Slovenije i Srbije kratko je predvodio Finiks Sanse kao prvi trener, potom je bio asistent u Sakramento Kingsima, pre nego što se okušao u Evroligi sa Fenerbahčeom. Vratio se u SAD 2021. i pridružio se Džejsonu Kidu u Dalasu, a prethodnu sezonu proveo je kao pomoćni trener u Bruklin Netsima.

Netsi su najavili da će takođe napraviti remont u stručnom štabu, te da će se zahvaliti većini asistenata, među ostalima i Igoru Kokoškovu, pa bi sasvim logičan sled događaja bio da srpski trener obnovi saradnju sa Snajderom u Džordžiji, gde bi imao priliku da radi i sa Bogdanom Bogdanovićem koji je dogovorio produžetak saradnje sa Hoksima na četiri godine za 68.000.000 dolara.

Što se tiče ostalih kandidata za mesta kraj Snajdera na trenerskoj klupi, Aleks Džensen je čak osam godina radio kao njegov pomoćni trener u Solt Lejk Sitiju (i dalje deo stručnog štaba Jute), dok je Brajan Bejli bio pomoćnik šefu struke Jastrebova tokom njegove dve poslednje sezone u Juti. Antonio Leng je takođe radio pod 56-godišnjim stručnjakom u redovima Džezera (2014-2019), a protekle četiri sezone proveo je u Klivlendu.


tagovi

Igor KokoškovKvin SnajderBogdan BogdanovićAtlanta Hoks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara