Majk Džejms (© Star sport)
Majk Džejms (© Star sport)

Igra Monako samo tako, nadoknadio minus 25 u Madridu, ali Real ima šutera koga malo ko voli (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.10.21. | 22:34

Rudi Fernandez trojkom u poslednjem mintu doneo timu Pabla Lasa treću pobedu u sezoni

Savršena odbrana protiv Panatinaikosa na startu takmičenja, brejk u Kazanju posle produžetka, a posle dve pomalo iznenađujuće, ali potpuno zaslužene pobede, bio je Monako na pragu još jednog velikog skalpa. Oživeo je u Madridu kad se mnogima činilo da je gotov, nadoknadio minus 25, na krilima fantastičnog Majka Džejmsa pretio da režira čudo, ali je na kraju poražen – 86:94.

Iako je sastav Pabla Lasa skoro sve vreme bio u vođstvu, u završnici je francuski tim pokazao snažan karakter i psihološku čvrstinu, poveo i kad je delovalo da bi u trećem kolu Evrolige publika u glavnom gradu Španije mogao do senzacije (83:83) ukazao se Rudi Fernandez i doneo domaćinu pobedu.

Izabrane vesti

Malo ko od ljubitelja košarke voli Rudija, zameraju mu na ponašanju, nadmenosti, stavovima, ali kad je igra u pitanju, reprezentativac Crvene furije zna da pogodi. I sad je on bio taj koji je preuzeo odgovornost, dalekom trojkom na ulasku u poslednji minut odvojio Real na plus pet i trasirao mu put ka drugom slavlju, posle onog uvodnog nad Efesom.

Delovalo je da će ovo biti manje stresno veče za navijače Reala. Naročito posle početnih 11:1, još više kad se sredinom druge deonice razlika popela na čak 25 poena (44:19). U tom delu sve je polazilo od ruke domaćinu, kako u napadu, tako i u odbrani. Samo što je košarka sport koji se igra 40 minuta. A tim Zvezdana Mitrovića igra sjajno bez obzira šta piše na semaforu. Profil košarkaša kojim raspolaže crnogorski stručnjak ne dozvoljava mu da se preda. Pre svih je reč o Majku Džejmsu, raspucao se u trećoj četvrtini, postigao 14 poena u tom delu (uz trojku sa pola terena) i poveo goste ka izjednačenju do kog su na kraju stigli. Važnu ulogu u jurnjavi su odigrali Danilo Anđušić, Leo Vesterman i Vil Tomas.

Ko zna kako bi se meč završio da pri rezultatu 86:84 Rudi nije ispalio dalekometni hitac. Veliki igrači se uvek pojave kad je njihovom timu to najpotrebnije. Šta god drugi mislili o njemu Rudi je za devet godina u Realu naučio kako se igraju neizvesne završnice. Na kraju, pored Fernandezovog imena samo sedam poena, ali i status junaka. Iako su čak trojica Francuza za Real bila dvocifrena (Geršon Jabusele 18, Toma Ertel 13, Fabijen Kozer 12).

Kod Monaka, koji je odigrao spektakularno drugo poluvreme, Majk Džejms je ostvario dabl-dabl (24 poena, deset skokova), pogodio šest trojki iz deset pokušaja, dvocifreni su bili još Donta Hol (12) i Vil Tomas (11), Danilo Anđušić je upisao osam (dve trojke, od kojih jedna izuzetno bitna dok se jurila velika razlika), koliko i Leo Vesterman, ali, uz pet promašaja iz igre iz šest šuteva.

Toliko je imao i Rudi Fernandez dok se nije podigao na trojku. I prelomio susret.

EVROLIGA - TREĆE KOLO

Utorak

Uniks - Bajern Minhen 73:70

/Kenan 21 - Hilijard 17/

CSKA - Zenit 77:67

/Šengelija 33 - Lojd 19/

Asvel - Anadolu Efes 75:73

/Džons 16 - Micić 24/

Alba - Fenerbahče 84:70

/Da Silva 22 - De Kolo 15/

Baskonija - Panatinaikos 81:79

/Fontekio 16 - Papapetru 22/

Olimpija Milano - Makabi 83:72

/Hol 17 - Vilijams 19/

Sreda:

Crvena zvezda - Žalgiris 73:61

/Kalinić 15 - Nibo 14/

Real Madrid - Monako 94:86

/Jabusele 18 - Džejms 24/

Barselona – Olimpijakos 79:78 (67:67)

/Mirotić 22 – Slukas 14/





tagovi

KK Real MadridMajk DžejmsRudi FernandezKK Monako

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara