Nikola Milutinov i Edi Tavares (©Starsport)
Nikola Milutinov i Edi Tavares (©Starsport)

Igrači glasali: Tavares i Milutinov najbolji u Evroligi, Zvezda i Pao doveli najjača pojačanja, Spanulis GOAT?

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.10.23. | 15:11

Nismo baš saglasni sa svim odgovorima, ali…

Prvo su bili generalni menadžeri, sada sun a red došli sami igrači. Da u anketi specijalizovanog portala BasketNews odgovore na nekoliko pitanja, među kojima su nama najzanimljvija bila ona u vezi sa najboljim igračem Evrolige, najboljim prelaznim rokom i najvećim u istoriji elitnog takmičenja.

Negde smo saglasni, negde bi se dalo polemisati, ali neke izbore jednostavno ne možemo do aminujemo. Recimo, to da je Vasilis Spanulis evropski pandam Majklu Džordanu, odnosno da je najbolji igrač u istoriji Evrolige. Spanulis je dobio čak 40,1 odsto glasova 23 anketirana igrača – ne znamo imena – dok je drugo mesto sa 13,7 procenata pripalo Nandu De Kolou.

Izabrane vesti

Više od jednog glasa dobili su samo još Dimitris Dijamantidis, pa Dejan Bodroga – verovatno naš izbor za najboljeg ikada – te Šarunas Jasikevičujus, a po jedan su uzeli Kajl Hajns, Nik Kalatis, Jorgos Printezis, Manu Đinobili i Arvidas Sabonis.

Zanimljiv je i izbor igrača kada govorimo o najboljima danas, jer kolege sun a prvo mesto, sa osvojenih po 31,8 odsto glasova, svrstale dvojicu centara – Realovog Edija Tavaresa i Olimpijakosovog Nikolu Milutinova. Majk Džejms je treći sa 18 odsto glasova, a interesantno je da nijedan nije dobio Fakundo Kampaco, koga su generalni menadžeri prethodno proglasili za drugog na listi najboljih.

Kampaco je ipak dobio 34,8 odsto glasova i zauzeo prvo mesto na listi najboljih pojačanja ovog leta. Tu je ispred Milutinova koji je dobio 21,8 procenata, pa Kembe Vokera sa 13. Verovatno su procenili da je Argentinac baš ono što je falilo Realu.

Kada govorimo o prelaznom roku timova tu su prvo mesto podelili Panatinaikos i Crvena zvezda sap o 34,8 odsto glasova. Verovatno zato što su najviše menjali, a tek ćemo videti kako su pogađali.

A da igrači mogu da biraju, najviše njih bi volelo da zaigra sa Nikolom Mirotićem, čak 17,4 odsto. Vrlo blizu su pomenuti Tavares i Jan Veseli sa 13 odsto glasova. Ovde je dakle bilo najneizvesnije, jer su poed njih trojice glasove dobili još 12 asova. Među njima i Zvezdin Miloš Teodosić i Kevin Panter iz Partizan Mozzart Beta.


tagovi

Nikola MilutinovValter TavaresFakundo KampacoVasilis Spanulis

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara