Kris Pol (©Reuters)
Kris Pol (©Reuters)

Imamo prvi veliki posao NBA prelaznog roka: Kris Pol u Finiksu za Ubrea, Rubija, pika...

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.11.20. | 20:28

Oklahoma dobila pozamašan paket i rešila se ogromne plate iskusnog plejmejkera

Dobili smo i prvi dogovoren posao NBA prelaznog roka - Kris Pol ide u Finiks Sanse zajedno sa Abdelom Naderom za pozamašan paket koji ostaje Oklahomi!

Najpoznatiji košarkaški insajder Adrijan Vojnarovski objavio je maločas da su Finiks i Oklahoma postlgli dogovor oko trejda u kojem put pustinje kreću Keli Ubre, Riki Rubio, Taj Džerom, Džejlen Lekju i pik s drafta 2022. godine.

Izabrane vesti

Kako je Vojnarovski objavio, Tanderi su intenzivno radili sa Polovim zastupnicima kako bi iskusnom kreatoru igre obezbedili transfer na željenu lokaciju, a on je hteo baš u Arizonu kod Devina Bukera i Deandrea Ejtona! U celu priču svoje prste umešao je i Sem Presi, koji je poznat kao čovek koji voli da posreduje u velikim transferima, kao što su bili oni Pola Džorda u Kliperse, Rasela Vestbruka u Hjuston ili Karmela Entonija u Njujork svojevremeno.

Ovo je treći Polov trejd u poslednje tri godine. Od 2017. išao je iz Klipersa u Hjuston, iz Hjustona u Tandere i sada u Finiks. Uprkos činjenici da su očekivanja od Oklahome bila izuzetno niska, Tanderi su ipak odigrali sasvim zadovoljavajuću sezonu, ligaški deo završili na petom mestu i igrali protiv Hjustona sedam utakmica na startu plej-ofa pre nego što su na kraju ispali.

Upravo je Pol bio ključna figura Oklahomine igre sa 17,6 poena, 6,7 skokova i pet asistencija, a bio je jedini Ol-star igrač u timu. Sada će uz sebe imati dvojicu supertalentovanih mladih košarkaša, pa bi Finiks naredne sezone mogao da bude izuzetno opasan takmac. Sansi su konačno dobili ono što im je godinama nedostajalo, još i pre vremena kada je Igor Kokoškov bio na klupi – kvalitetan plejmejker. Mnogo se lutalo, pucalo u prazno u pokušaju da se nađe pravo rešenje, ali Kris Pol i sa 35 godina i dalje igra vrhunsku košarku i to se od njega očekuje i u predstojećoj sezoni.

Oklahoma je uradila veliki posao da očisti Polovu ogromnu platu koja je opterećivala seleri kep. Pol za sezonu 2020/21 treba da uzme 41.400.000 dolara, plus još 44.200.000 dolara u vidu opcije za takmičarsku 2021/22. Finiks je spreman da upije to opterećenje, jer sa Polom sada klubi ima sve preduslove da konačno napadne ulazak u plej-of, gde nije bio već deset godina. S Polovom platom Finiksov seleri kep ostaje malo ispod maksimalne granice, što znači da klub neće moći da juri mlađeg partnera Bukeru na bekovskim pozicijama. Zato sada ima obavezu više, a to je doigravanje. A ne treba zaboraviti da je konkurencija na Zapadu paklena pored Lejkersa, Klipersa, Denvera, Dalasa, Golden Stejta, Hjustona, Portlanda, Jute, Nju Orleansa...

Ni Oklahoma nije loše prošla, naprotiv. Sada su dobili Ubrea koji i te kako može da bude koristan igrač u redovima Tandera, plus stabilnog plejmejkera u liku Rikija Rubija, koji bi trebalo da podeli teret organizacije igre sa Šejom Gildžes Aleksanderom. Oklahoma se sada dala u potpunu rekonstrukciju ekipe, s obzirom da se od ranije priča o transferu Denisa Šredera u Lejkerse za Denija Grina i 28. pika sa drafta koji nas čeka 18. novembra. Oklahoma sada ima čistinu u kasi, jer je sačuvala čak 36.400.000 dolara plate kada se na Polova primanja oduzmu ona Rubija i Ubrea.

Ono što je svakako najzanimljivije jeste sledeći podatak – Oklahoma će od predstojećeg, pa do drafta 2026. godine na raspolaganju imati čak 17 garantovanih pikova! I taj broj biće još veći kada se realizuje Šrederov trejd u Lejkerse. Kakav posao Oklahome, koja sada može mirne duše u rekonstrukciju...



tagovi

Riki RubioKeli UbreKris PolOklahoma Siti TanderFiniks Sanstrejd

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara