Goga Bitadze (©AFP)
Goga Bitadze (©AFP)

Indijana se razišla sa Gogom Bitadzeom

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.02.23. | 18:46

Gruzin otišao kako bi se otvorilo mesto za pojačanje

Otišao je u NBA kao MVP Jadranske lige i Evroligina zvezda u usponu, ali se u društvu najboljih nije snašao. Goga Bitadze više nije košarkaš Indijane Pejsersa, javio je novinar Atletika Šams Čaranija.

Klub se razišao sa Gruzinom kako bi otvorio prostor za dolazak Džordana Nvore iz Milvokija. Tačnije, Bitadze je postao višak u trejdu tri kluba, gde je pored Indijane i Milvokija uključen još i Bruklin.

Izabrane vesti

Uz Nvoru Pejsersi su dobili i dva pika druge runde, Baksi su uzeli Džeja Kraudera za pet pikova druge runde. Bitadze je ostao bez angažmana. Naknadno je objavljeno i da su Pejsersi iz Baksa takođe doveli Serža Ibaku, što je deo prelaska Kraudera iz Netsa, a uz to u Indijanu stiže i Džordž Hil i pik druge runde.

04.00: (3,70) LA Lejkers (14,0) Milvoki (1,35)

Nekadašnji košarkaš Mege i Budućnosti je ove sezone odigrao samo 21 utakmicu, uz prosečno nešto manje od deset minuta na parketu. Za to vreme je bio na 3,3 poena, 2,3 skoka i bezmalo jednu asistenciju.

U NBA ligi odigrao je 170 utakmica, a karijerni prosek mu je 4,8 poena, 2,8 uhvaćenih lopti i skoro jedno dodavanje.

Sa Nvorom Pejsersi su dobili krilo koje će im dati potrebnu širinu. Tokom karijere šutira skoro 38 odsto sa distance. U klubu su smatrali da je Bitadze svoju šansu ispucao, a evropski mediji čak spekulišu da bi mogao nazad u Evroligu.


tagovi

Goga BitadzeNBA ligaIndijana Pejsers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara