Geršon Jabusele (©Star Sport)
Geršon Jabusele (©Star Sport)

Inspirisan pobedom nad Dalasom, Jabusele dominirao u drugom kolu Evrolige, najbliži mu bili igrači Partizana

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.10.23. | 14:52

Centar Reala proglašen za najkorisnijeg igrača druge runde

Lepo je biti u koži igrača Real Madrida ovih dana. Najpre su dobili Dalas Maverikse u egzibicionom susretu odigranom pred ispunjenim tribinama Vizink Centra, a onda pregazili Anadolu Efes usred Istanbula 103:80. Oba susreta obeležio je snažni francuski centar, Geršon Jabusele.

Iako nije bio takmičarske prirode, izgleda da je duel sa NBA ekipom bio veoma značajan za četu Ćusa Matea. Dodatno je podigla raspoloženje pred gostovanje u Turskoj i onda oduvala sastav Erdema Džana u njegovoj kući. Posebno se to odnosi na Jabuselea.

Izabrane vesti

Francuski reprezentativac je protiv Dalasa postigao 18 poena, uz devet skokova i tri ukradene lopte. Na krilima tog izdanja, Efesu je zatrpao koš sa 22 poena, a pritom je to uradio sa samo jednim promašajem (3/4 za dva, 3/3 za tri, 7/7 sa linije penala). Uhvatio je i osam skokova, podelio četiri asistencije, ukrao dve lopte - za indeks korisnosti 39. Tako je i poneo titulu MVP-a drugog kola Evrolige.

Najbliži učinku Jabuselea u pobedi bili su košarkaši Partizan Mozzart Beta Zek Ledej i Džejms Naneli. Krilni centar crno-belih je u trijumfu nad Asvelom imao indeks 27 (13 poena, sedam skokova), dok je Naneli zabeležio samo jedan indeksni poen manje (26, 17 poena, šest asistencija i pet skokova).

Još jedan igrač Reala se našao među pet najboljih u drugom kolu, prošlosezonski plejmejker Crvene zvezde Fakundo Kampaco. On je protiv Efesa zabeležio indeks korisnosti 24, zahvaljujući dabl-dablu od 15 poena i 10 asistencija, a imao je i šest skokova. Isti indeks imao je i Bajernov Leandro Bolmaro (19 poena, tri skoka i ukradene lopte), ali u porazu od Panatinaikosa.



tagovi

Geršon JabuseleZek LedejDžejms Naneli

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara