Kajri Irving (©AFP)
Kajri Irving (©AFP)

Irving isterao svoje, uskoro i na parketu Berklejs centra

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.03.22. | 10:12

Bruklin dobija veliko pojačanje za finiš ligaškog dela i plej-of

Isterao je Kajri Irving svoje. Nije poklekao ni pod pretnjama. Ostao je odlučan u nameri da ne primi vakcinu protiv Kovida 19, čini se da je bio spreman i da se odrekne karijere zbog svog stava. Bruklin ga je u startu odstranio iz ekipe, kada je počelo da gori pod nogama vratio ga u akciju i omogućio mu da igra na gostovanjima. Već od večeras NBA šampion iz 2016. godine moći će ponovo da igra i kod kuće.

Naime, gradonačelnik Njujorka Erik Adams najavio je popuštanje mera u borbi protiv pandemije virusa korona za profesionalne sportiste. Tako će i nevakcinisanima biti odobren pristup dvoranama, stadionima... Konkretno, igrači koji nisu imunizovani imaće dozvolu da uđu u Berklejs centar u Bruklinu, na Jenki stadion u Bronsku, Siti Fild u Kvinsu, kao i čuveni Medison Skver Garden na Menhetnu koji dele košarkaši Niksa i hokejaši Rendžersa.

Izabrane vesti

Kajri se posle svega na teren vratio tek petog januara, kada je upisao ovosezonski debi na gostovanju u Indijanapolisu. Bilo je priče da bi kada je ušao u ritam mogao da dobije izuzeće, ali novi gradonačelnik Adams je smatrao da bi menjanje pravila samo za jednu osobu "poslalo lošu poruku". Irving je nastavio da igra na strani, pa je tako ubacio i 50 poena Šarlotu 8. marta. Samo nedelju dana kasnije je u Orlandu postigao rekord tima i karijere sa 60 poena protiv Medžika.

Bivši košarkaš Klivlenda i Bostona na 19 odigranih utakmica prosečno beleži 27,7 poena. Na poslednja četiri nastupa ima prosek od 43,8 poena uz 61,7 odsto preciznosti šuta iz igre. Sinoć je brojao do 43 protiv Memfisa, zajedno sa Durantom upakovao 78 poena, ali nije bilo dovoljno za trijumf... Netsi su tek osmi na tabeli Istoka posle brojnih turbulencija koje su doživeli ove sezone (38-35). Cilj je šesto mesto kako bi se izborio direktan plasman u plej-of, ali tu sedi Klivlend sa tri trijumfa više i utakmicom manje. Sada će Irving moći da igra u kontinuitetu, kao i da trenira sa saigračima u dvorani Netsa, koje niko neće želeti da sretne u doigravanju.

Popuštanje mera za sportiste omogući će i Eronu Džadžu da nastupi za Njujork Jenkise početkom aprila na otvaranju sezone. Za njega se takođe smatra da nije vakcinisan, te će na kraju ipak biti u stanju da pomogne ekipi na premijeri protiv Boston Red Soksa.

Neće samo sportistima biti omogućeno da nastave sa radom na navedenim lokacijama. Adams je istakao da će svi koji budu nastupali u Gardenu (poznat i po koncertima), ali i na Brodveju to biti omogućeno bez sertifikata o imunizaciji.


tagovi

Kajri IrvingBruklin NetsNjujork JenkisNjujork RendžersNjujork NiksNjujork

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara