Kajri Irving (©AFP)
Kajri Irving (©AFP)

Irvingov odlazak iz Netsa Durentu zagorčava ostanak, Lejkersi spremili paket sa Vestbrukom

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.02.23. | 11:30

Lebron Džejms prati situaciju, Medžik Džonson pozdravlja ideju da vrsni plej dođe u Los Anđeles

Odluka Kajrija Irvinga da podnese zahtev za trejd nekoliko dana pred poslednji rok za razmenu igrača zatresao je NBA ligu. Bez ikakve dileme superzvezda Bruklin Netsa biće najtraženija roba u finišu prelaznog roka, a uveliko se pominje da su za pregovore zainteresovani Los Anđeles Lejkersi, Finiks Sansi i Dalas Maveriksi.

Po saznanjima tamošnjih insajdera, Lejkersi su na pol-poziciji da dovedu Irvinga. Novinar Atletika Jovan Buha tvrdi da su Jezerdžije već spremile paket u kojem je i ugovor Rasela Vestbruka. Pored čoveka koji je svojevremeno bio tripl-dabl mašina Lejkersi bi za Irvinga dali i pikove prve runde sa drafta 2027. i 2029. godine, s tim da bi put sunčane Kalifornije krenuo još jedan igrač, verovatno Džo Heris.

Izabrane vesti

Tu nije kraj eventualnim spekulacijama, jer Lejkersi razmatraju i opciju da u celu priču uključe i treći klub, zavisno od toga šta će biti sa Kevinom Durentom u jeku najnovije vesti.

23.55: (2,25) Nju Orleans (12,5) LA Lejkers (1,80)

Ista je već izazvala reakciju kod Lebrona Džejmsa koji je nedugo po objavlivanju informacije postavio na društvene mreže emotikone čime jasno stavlja do znanja da prati ono što se dešava oko Irvinga. Podsetimo, Kralj Džejms je pokušavao Kajrija da dovede u Lejkerse još letos, u trenutku kada se vrsni plejmejker nalazio pod žestokim kritikama zbog kontroverznih stavova koje iznosi, kao i zato što se nije vakcinisao protiv virusa korona zbog čega se našao na stubu srama iako je, baš kao Novak Đoković, samo izabrao da sa svojim telom radi ono što on želi.

Eventualni prelazak Irvinga, koji je sa Lebronom doneo Klivlendu šampionski prsten 2016. godine, pozdravio je Medžik Džonson. Nekadašnji NBA šampion rekao je da bi “jako voleo da vidi Irvinga u zlatno-ljubičastom“.

S druge strane, eventualni Vestbrukov prelazak zagorčao bi Durentu boravak u Bruklinu. Poznato je da njih dvojica nisu u dobrim odnosima još iz vremena kada je Durent napustio Oklahomu zbog Golden Stejta, otkad i traje njihov sukob. Zato se i stavlja poseban akcenat na to kako će jedan od najboljih košarkaša NBA lige reagovati na eventualno obnavljanje starih veza sa Rasom.

Irving je i dalje jedan od najboljih plejmejkera lige i prosečno beleži 27,1 poen, 5,1 skok i 5,3 skoka. Međutim, to Bruklinu nije donelo ništa, jer ekipa nije napravila nikakav rezultat čak ni u vreme velike trojke koju je činio još Džejms Harden pre trejda u Filadelfiju za Bena Simonsa.

Pitanje je šta bi i ovaj posao doneo Netsima. Lejkersi bi definitivno profitirali, jer bi jezgro činili Lebron, Kajri i Entoni Dejvis. No, da li je i to dovoljno da se uradi nešto više?


tagovi

Kajri IrvingtrejdBruklin NetsLos Anđeles LejkersRasel Vestbruk

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara