Ispromašivali se Belineli i Teodosić, Đorđevićev Virtus je još zelen za Mesininu Olimpiju

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.12.20. | 19:20

Pobeda Milaneza u Derbiju Italije

U neka slavnija vremena su to bili derbiji za pamćenje kada je Italija imala najbolju klupsku košarku u Evropi. Ta vremena su i dalje nedostižna ali Derbi Italije između Virtusa iz Bolonje i Olimpije iz Milana polako vraća stari sjaj zahvaljujući velikim ulaganjima milionera Đorđa Armanija i Masima Zanetija.

U najvećem derbiju od početka sezone, Olimpija iz Milana je večeras pokazala Virtusu zašto je ona evroligaš, a on ekipa iz Evrokupa. Iako Milanezi nisu ubedljivo savladali Bolonjeze, kontrolisali su veći deo meča i na kraju zasluženo slavili 73:68.

Izabrane vesti

Dugo čekani debi nekadašnje NBA zvezde Marka Belinelija nije prošao u skladu sa očekivanjima u Bolonji. Najveće pojačanje Virtusa u ovom veku je posle 13 godina odigrao prvu utakmicu u evropskoj košarci i voleo bi što pre da je zaboravi. On i Miloš Teodosić kao udarni tandem ekipe Aleksandra Đorđevića su se propisno ispromašivali i ostali u čeljustima Mesinine odbrane.

Trener Virtusa iz najslavnijih dana i čovek koji im je doneo obe evropske krune nije imao milosti prema nekadašnjem klubu i taktički je nadvisio mlađeg kolegu Aleksandra Đorđevića koji mu je nekada bio ljuti rival kao igrač rivalskih klubova.

Meč je počeo Belinelijevom promašenom trojkom i bio je to neki prst sudbine kako će se situacija odvijati do kraja.

Gembl je bio jedini koji je nešto igrao u Virtusu i pogađao u prvoj četvrtini dok su se Belineli i Teodosić ispucavali. Na drugoj strani su Kevin Panter i Šejvon Šilds pogađali za Olimpiju koja je jednom trenutku imala osam poena razlike. Ali u poslednja dva minuta je proradio Teodosić i sa šest vezanih ponea preokrenuo na 24:23 na kraju prvog kvartala.

Trojkom Teodosića Virtus je poveo 29:23 na početku druge četvrtine, ali je potom Serhio Rodrigez vezao dve trojke, razigrali su se Datome, Ledej i Dilejni pa je Olimpija na poluvreme otišla sa vođstvom 46:38.

U trećoj četvrtini je proradio Stefan Marković i sa dve trojke doneo Virtusu novi preokret ali je Kevin Panter pogodio neke važne koševe i uoči poslednjeg kvartala je rezultat bio nerešen 58:58.

Usledila je revija promašaja, ali je Mesinin tim igrao bolju odbranu i Belineliju nije dao lake poene već ga je slao na liniju penala. Virtus je za pet minuta postigao samo četiri poena, a Šilds je bio nepogrešiv na drugoj strani. Trojkom Kevina Pantera Olimpija je dva minuta pre kraja povela sedam razlike i prelomila pitanje pobednika.

Teodosić, Hanter i Gembl su sa po 12 poena bili najefikasniji u domaćem timu. Srpski plejmejker je imao još po šest skokova i asistencija, ali ga šut nije išao. Iz igre je šutirao 3/9 (trojke 2/6). Belineli je postigao samo devet poena od čega šest sa linije penala. Iz igre je šutirao 1/7! Stefan Marković je imao po šest poena i skokova.

Najefikasniji u Olimpiji je bio Kevin Panter sa 18 poena, ali je je iz igre šutirao 4/15 i većinu poena postigao sa linije slobodnih bacanja. Pravi heroj je bio Šejvon Šilds sa 16 poena dok je Kajl Hajns zagradio reket sa 13 skokova uz dva poena. Sjajan je bio i Zek Ledej sa 16 poena i osam skokova uz šut iz igre 6/9.



tagovi

Kevin PanterMiloš TeodosićMarko BelineliEtore MesinaAleksandar ĐorđevićOlimpija MilanoVirtus Bolonja

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara