Istina je! Barsa nikad bliža povratku Gasola

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.07.20. | 23:04

Transfer bomba otkucava

Šokirala je Barselona prošlog leta košarkašku Evropu sa dovođenjem Nikole Mirotića, a sada još veća transfer bomba otkucava u Kataloniji.  

Ono o čemu se spekulisalo prethodnih nedelja i meseci kao o mogućem scenariju, sada dobija validnu potvrdu. Barselona je počela pregovora sa Pau Gasolom oko povratka španskog asa u Kataloniju, javlja Sportando.

Izabrane vesti

Najbolji košarkaš u istoriji Španije je slobodan igrač od prošlog novembra kada je raskinuo ugovor sa Portlandom za koji nije ni debtiovao zbog povrede. Poslednju utakmicu je odigrao pre više od godinu dana za Milvoki Bakse i od tada se oporavlja od povrede stopala.

Iako su prognoze jesenas bile da bi mogao da završi karijeru, Gasol ne želi da se preda i najavljivao je povratak na teren. Želja mu je da igra na Olimpijskim igrama sledećeg leta i zbog toga mu je potreban klub u kojem bi odigrao sezonu i vratio se u formu. Kako u NBA više niko ne razmišlja o njegovom angažmanu zbog poznih godina i istorije povreda, vrata za Gasolovo dovođenje su se otvorila Barseloni.

Katalonski klub je jedini evropski koji bi Gasol uzeo u razmatranje za nastavak karijere. Počeo je karijeru u Barsi sa kojom je u tri sezone osvojio dve titule, jedan kup Kralja i bio MVP u oba takmičenja. Blaugrana je prošlog leta velikim ulaganjima i dovođenjem Mirotića najavila da želi da se vrati u sam vrh evropske košarke i da napadne titulu u Evroligi, a sa dovođenjem Gasola bi svakako napravil veliki zalet za te planove.

Izvori iz Katalonije javljaju da su pregovori Barse i Gasola u toku, da su u odmakloj fazi i da je situacija ’sad ili nikad’ za povratak španskog veterana u klub. 


tagovi

Pau GasolKK Barselona

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara