Foto: AFP
Foto: AFP

Istorija na meču San Antonija i Lejkersa, Kralj proslavio 36. rođendan uz još jedan jubilej (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 31.12.20. | 05:59

Beki Hemon ostaće upamćena kao prva žena koja je kao glavni trener predvodila tim u NBA ligi; Dalas ubedljivo poražen od Šarlota

Ni na svoj 36. rođendan Lebron Džejms nije sebi dao oduška da se opusti u Teksasu. Kralj je na gostovanju San Antonio Sparsima sa 26 poena predvodio svoj tim do ubedljive pobede, treće u sezoni – 121: 107.

Imao je Džejms valjani razlog zbog kojeg nije večeras želeo da nogu skloni sa papučice za gas. Kada je na nešto više od šest minuta do kraja prvog poluvremena pogodio jedan šut iz reketa, Lebron je postao prvi igrač u istoriji NBA koji je na 1.000. uzastopnoj utakmici u regularnom delu sezone stigao do dvocifrenog broja poena. Pre gotovo punih 13 godina, 6. januara 2007. krenuo je fantastičan niz četvorostrukog NBA šampiona. Prvi iza njega na ovoj listi je Majkl Džordan sa 866 utakmica, kojeg je Džejms pretekao još krajem marta 2018. godine.

Izabrane vesti

Na konferenciji pre utakmice trener Lejkersa Frenk Vogel je priznao da nije bio svestan jubileja koji bi Džejms mogao da ostvari.

"Nisam znao za taj podatak. Ali sigurno ćemo se pobrinuti da lopta večeras često bude u njegovim rukama", rekao je Vogel na video konferenciji.

No, meč u Teksasu neće se pamtiti jedino po Džejmsovom jubileju. Zapravo, verovatno će ostati upamćen po tome što je jedan NBA tim po prvi put u istoriji najjače košarkaške lige na svetu vodila žena. Legendarni trener Sparsa Greg Popovič zaradio je dve tehničke greške, zbog čega je preostala četiri minuta prvog poluvremena i čitav nastavak ispratio iz svlačionice. Umesto njega ulogu glavnog trenera preuzela je njegova pomoćnica Beki Hemon, čije će ime zauvek ostati upamćeno u istoriji NBA.

Hemonova ipak nije imala sreće da na debiju upiše i pobedu. Sparsi su već tada bili u dvocifrenom zaostatku, koji su pred kraj treće deonice Jezeraši podigli na 18 poena prednosti. Domaća ekipa je sredinom poslednje četvrtine uspela da prepolovi minus, ali su Lejkersi do kraja dodali gas i ubedljivo slavili.

Džejms je pored 26 ubačenih koševa imao i osam asistencija i pet skokova. Posle nešto slabije partije u porazu od Portlanda, uobičajenim izdanjima vratio se i Entoni Dejvis, koji je pridodao 20 poena, osam uhvaćenih lopti i tri asistencije. Zapaženu rolu imao je i Denis Šruder sa 21 poenom i po četiri skoka i asistencije, dok se na drugoj strani posebno istakao Dežonte Mari sa 29 koševa i po sedam asistencija i skokova, te Demar Derozan sa 23 poena, pet uhvačenih lopti i šest asistencija.

U drugom meču u istom terminu Dalas je ubedljivo poražen kod kuće od Šarlota - 99:118. Trener Maveriksa Rik Karlajl podelio je minutažu svojim igračima posle ubedljive pobede nad Klipersima (124:73), pa je Luka Dončić dobio tek 24 minuta. Doduše, za tek minut više protiv tima iz Los Anđelesa slovenački košarkaš je ubacio 24 poena. Večeras ga šut nije slušao, za tri poena je promašio svaki od pet pokušaja i meč je završio sa svega 12 poena, dva skoka i pet asistencija. Naš Boban Marjanović je na terenu proveo tek tri minuta, što je visokom centru bilo dovoljno tek da se upiše u strelce - dva koša i jedna uhvaćena lopta. U pobedničkom timu čak petorica su meč završili sa dvocifrenim brojem ubačenih poena, s tim da su prednjačili Lamelo Bol sa 22, Teri Rozir sa 18 i Majls Bridžs, koji je pored 20 koševa zabeležio i 16 skokova.

Rezultatska klackalica bila je prisutna samo u prvoj deonici. Od početka druge četvrtine pa sve do kraja meča rezultatsku prednost imali su gosti. Sredinom treće četvrtine ona je iznosila čak 30 poena, pa Maveriksi mogu da budu zadovoljni jer su izbegli rezultatsku katastrofu, sličnu onoj kakvu su nedavno priredili Klipersima.

NBA LIGA

Četvrtak

Boston - Memfis 126:107

/Braun 42 - Valančijunas 18/

Bruklin - Atlanta 145:141

/Durent 33 - Jang 30/

Majami - Milvoki 119:108

/Dragić 26 - Adetokunbo 26/

San Antonio - LA Lejkers 107:121

/Mari 29 - Džejms 26/

Dalas - Šarlot 99:118

/Hardavej 18 - Bol 22/



tagovi

Šarlot HornetsDalas MaveriksLos Anđeles LejkersSan Antonio SparsLuka DončićLebron Džejms

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara