Aleksa Avramović (©ABA LIGA – Dragana Stjepanović)
Aleksa Avramović (©ABA LIGA – Dragana Stjepanović)

Istorijsko poluvreme u Areni: Partizan Mozzart Bet postavio dva rekorda ABA lige!

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.03.24. | 19:37

Napadački najbolje izdanje crno-belih u istoriji regionalnog takmičenja, u okviru od 20 minuta

Trebalo je da bude derbi Jadranske lige, tako se vodi godinama unazad i svi dobro znaju koliko je Cedevita Olimpija znala da napravi problema Partizan Mozzart Betu u prošlosti, ali večeras to nije slučaj. I ne samo što nije, već je tim Željka Obradovića za poluvreme svima jasno stavio do znanja ko je gazda!

Istorijsko poluvreme odigrano je u Beogradskoj areni, pošto je Partizan Mozzart Bet za 20 minuta uspeo da postavi dva rekorda Jadranske lige - za najviše poena u prvoj deonici u istoriji takmičenja, onda i u celom poluvremenu otkako se vodi statistika.

Izabrane vesti

Podsetimo, crno-beli su za četvrtinu dali 42 poena uz nešto više od 84 odsto iz igre, uz samo jedan promašaj za dva (11/12) i dva za tri (5/7)! Aleksa Avramović i Danilo Anđušić predvodili su crno-bele u tom delu utakmice sa 12 i 11 poena. Iako je ovo novi rekord za uvodni kvartal svih utakmica odigranih u ABA ligi, nije i najviši učinak gledajući sve deonice. Naime, Cibona je Bosni 27. januara 2007. godine ubacila 43 poena u trećoj četvrtini, što i dalje ostaje apsolutni rekord takmičenja.

Partizan Mozzart Bet jeste odigrao slabu odbranu u drugoj četvrtini i dozvolio protivniku 33 poena, ali je sa još 28 stigao do okruglo 70 poena za 20 minuta, što je takođe novi rekord ABA lige!

Dosadašnji je iznosio 69 poena, koliko je takođe Parni valjak ubacio MZT-u 2017. godine.

Kakvo veče u Beogradskoj areni, za pamćenje!



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetABA ligaCedevita Olimpija

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara