Toko Šengelija (©MN Press)
Toko Šengelija (©MN Press)

Italijani tvrde – Šengeliji najbogatija ponuda od Zvezde, vremenski najduža od Barse

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.06.24. | 10:25

U igri je i Panatinaikos

Prethodnih dana ponovo se zavrtela priča o interesovanju Crvene zvezde za Tornikea Šengeliju koje datira još od prošlog leta, kada se transfer ipak nije realizovao. Osvajač triple krune je u međuvremenu promenio trenera, ne i želju na poziciji 'četiri' i Šengelija se savršeno uklapa u ono što crveno-belima treba - igrač sa velikim kvalitetom i iskustvom.

Bolonjska redakcije Republike piše da je tema budućnosti reprezentativca Gruzije aktivnija nego ikad ranije. Virtus pregovara o uslovima ostanka, međutim isti izvor navodi da su se tri evroligaška kluba ozbiljno uključila u igru za potpis. Uz Zvezdu to su Barselona i Panatinaikos.

Izabrane vesti

Republika tvrdi da je Zvezdina ponuda 'najbogatija', odnosno da donosi Šengeliji najveću zaradu, s tim da je predložen ugovor samo na godinu dana. Barselona je navodno takođe vrlo jasna u nameri da angažuje Gruzina i nudi mu dugoročniju saradnju, mada se ne navodi da li su u pitanju dve sezone ili duže, s tim da je ponuđena plata slabija od onoga što bi dao klub sa Malog Kalemegdana.

Na kraju, poziv Panatinaikosa je najizazovniji iz razloga što se ipak radi o aktuelnom šampionu Evrope i sedmostrukom osvajaču Evrolige, mada je stvar u tome što Šengelija nije prvi izbor Ergina Atamana. Tačnije, Zeleni pokušavaju da privole Sašu Vezenkova da dođe u Atinu i uradi nešto slično onom što je Kostas Slukas napravio pre godinu dana. Doduše, grčki as je tada direktno crveno zamenio zelenim, dok je Bugarin poslednjih godinu dana proveo u NBA ligi. On je nedavno obavestio čelnike Sakramento Kingsa da želi da ide i da ga stave na transfer pijacu, a čak ni povratak u Evropu nije isključen, ako u NBA ne bi dobio garancije značajnije uloge i minutaže u odnosu na ono što je dobio u srcu Kalifornije.

Šengelija sa Virtusom ima opciju produžetka saradnje na još godinu dana koja bi mu donela dva miliona evra, ali se sada radi na korekciji uslova. Crvena zvezda je većinski završila posao na letnjoj pijaci, ali se još čekaju prvi plejmejker i krilni centar. Za organizaciju igre prvi pik je već neko vreme Kodi Miler Mekintajer, dok Majk Daum već neko vreme takođe orbitira kao opcija za crveno-bele. No, italijanski mediji su poslednjih dana pisali i o obnovljenom interesovanju za Šengeliju...


tagovi

Tornike ŠengelijaKK Crvena zvezdaKK BarselonaKK PanatinaikosEvroligaKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara