""
""

Ivković: Samo jedan trijumf deli nas od istorijskog uspeha!

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.09.13. | 23:58

“Evidentno je, da je igrače, kao i tim generalno, nepotrebno uhvatila euforija. Prerano su potpali pod pritisak, počeli da računaju sa kog ćemo mesta u četvrtfinale, sa kim i kako dalje. To je jedan od razloga što smo izgubili igru i potcenili poslednja dva protivnika", rekao je iskusni stručnjak

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković iskoristio je slobodan dan da u razgovoru sa novinarima u Ljubljani da svoje viđenje dosadašnjeg dela šampionata i tome kako je "euforija prerano uhvatila najmlađu selekciju u Sloveniji".
“Evidentno je, da je igrače, kao i tim generalno, nepotrebno uhvatila euforija. Prerano su potpali pod pritisak, počeli da računaju sa kog ćemo mesta u četvrtfinale, sa kim i kako dalje. To je jedan od razloga što smo izgubili igru i potcenili poslednja dva protivnika. Treba da se vratimo u realnost. Bez obzira na ishod meča sa Francuskom, mi smo u četvrtfinalu, što znači da bi nam bila potrebna samo jedna pobeda u seriji od sledeća tri meča kako bi napravili istorijski uspeh i podvig za srpsku košarku. To je moje viđenje. Plasirali bi se na Svetsko prvenstvo i sledeće godine sa mnogo kvalitetnijim timom i nadam se sa manje problema i povreda igrali na vrhunskom nivou“, rekao je Ivković.

Selektora Srbije definitivno jako brine stanje Stefana Markovića, koji je obnovio povredu leđa u susretu sa Ukrajinom i sigurno neće igrati protiv Francuske.
“On je naš lider kad su borbenost i agresivnost u pitanju. Dobio je udarac na meču sa Ukrajinom, obnovio staru povredu. Išao je jutros na magnetnu rezonanacu. Njegov dalji oporavak zavisi od lekarskog tima i jednog opšteg stanja“.

Izabrane vesti

Iskusni stručnjak smatra da naše momke čeka veoma teška utakmica u poslednjem kolu druge faze.
“I francuski tim je imao dosta oscilacija. Izgubili su od Nemačke i Litvanije, ali su i na nekoliko mečeva pokazali pravo lice. Karakterišu ih atletska građa, njihovi igrači koji prave razliku, brza igra, dosta kontranapada, kao i kreativnost Tonija Parkera koga svi ostali dobro prate. Imaju dosta iskusnih igarača, izvanredne šutere, Batuma i Žalabala. Možda im je centarska linija nešto slabija, ali to se na ovom šampionatu ne primećuje. Ipak, nadam se da ćemo posle dve slabe utakmice odigrati jednu na očekivanom niovu“, zaključio je Ivković.

(FOTO: Star Sport - Peđa Milosavljević)


tagovi

Dušan IvkovićEurobasket 2013eurobasket2013Francuskakošarkaška reprezentacija SrbijeSrbijaStefan Marković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara