Toma Ertel (Foto: Shutterstock)
Toma Ertel (Foto: Shutterstock)

"Izdajnik" Ertel isterao svoje: Šest meseci posle istanbulske noći, tajni razgovori dobili epilog

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.07.21. | 12:49

Francuski košarkaš je pokušao da izigra Barselonu, na kraju je sa odlaganjem uspeo u toj nameri i potpisao za najljućeg rivala

Kao što je i najavljeno, Toma Ertel je novi košarkaš madridskog Reala. Francuski reprezentativac je potpisao ugovor sa Blankosima do leta 2022. godine.

Još tokom minule sezone se pisalo da bi Ertel mogao da napusti Barselonu i pojača redove Kraljevskog kluba. Navodno je obavio tajne razgovore sa Real Madrida, posle čega ga je Barselona ostavila u Istanbulu nakon utakmice sa Efesom i saopštila mu da za njega nema mesta u avionu na povratnom putu jer je pokušao da izigra klub. Zvaničan stav bio je da ga je Barsa ostavila u Turskoj da bi mogao da pregovara sa Fenerbahčeom, ali je sada jasno da je uhvaćen u izdaji. Ipak, potez katalonskog kluba ga je samo usporio, pa je šest meseci posle neprospavane istanbulske noći potpisao za Real.

Izabrane vesti

Strasti su se smirile, ali Real nije mogao do Ertela, pa se Francuz vratio u domovinu i potpisao za Asvel, za koji je nastupao u domaćem prvenstvu. Čekalo se samo da se okonča sezona, kako bi Real napravio potez, a to se sada i desilo. Ertel je imao problema sa povredom, ali je prošao lekarske preglede. Bilo je priče i da neće nastupati u Tokiju za reprezentaciju, ali je to takođe demantovano, kako se našao na konačnom spisku.

Iskusni bek je počeo karijeru u Pau Ortezu, igrao je potom kratko za Strazbur, pre nego što se preselio u Alikante. Potpisao je 2011. godine za Baskoniju i proveo tri godine u Vitoriji, pre nego što je otišao u Efes. Posle tri godine odlazi u Barselonu, u kojoj provodi tri i po godine. Pre pet godina je bio najbolji asisten Evrolige, a iako je iz tima isključen ranije, nosi epitet prvaka Španije. Takođe, u 2021. godini je osvojio i titulu u Francuskoj.

Iza sebe ima i dva trofeja u Kupu kralja i dve MVP titule u tom takmičenju kada je sa Barsom dolazio do pehara. Osvojio je sa Efesom i titulu u Turskoj, kao i kup 2015. godine (takođe bio MVP).

On je prvo pojačanje ekipe Pabla Lasa za nastupajuću sezonu, a tim su napustili Nikolas Laprovitola i Aleks Tajus. Ugovori su istekli i Serhiju Ljulju i Džejsiju Kerolu, dok je u penziju otišao Felipe Rejes.




tagovi

EvroligaKK Real MadridToma Ertel

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara