(©FIBA)
(©FIBA)

Iživljavanje Nemaca, teškom artiljerijom tukli po Slovencima! Dončića izdao šut, Šreder ekspres pregazio sve (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.09.23. | 14:58

Panceri silni u derbiju druge faze, pukla stotka! Sa prvog mesta idu u četvrtfinale Mundobakseta…

Ne, Slovenija ne može bez Luke Dončića, ali nekada nije dovoljno ni da as Dalas Maveriksa isporuči oko 30 poena i napuni sve kolone. Kada su bili evropski prvaci, imao je podršku Gorana Dragića i Entonija Rendolfa, i “pomoćno osoblje” je odrađivalo rudarski deo posla. Danas u Okinavi su svi zakazali.

Udarili su Slovenci u neprobojni zid, izdala je Luku Dončića dalekometna paljba. Zato je nemačka funkcionisala. Tukli su teškom artiljerijom po ekipi Aleksandra Sekulića, protutnjala je Pancer divizija, sve je opustošila i sa prvog mesta ide u četvrtfinale Mundobasketa, pnajviše zahvaljujući Denisu Šrederu – 100:71.

Izabrane vesti

Nemci su bili silni u derbiju druge faze, u meču koji je odlučivao ko će biti pobednik mini-grupe koja će se ukrstiti sa onom iz koje dalje idu Letonci i Kanađani ili Španci. Dok je Luku Dončića služio šut – išlo je Slovence. Kada je stao – potop. Gotovo da ništa nije mogao da pogodi van linije za tri poena, forsirao je i ništa nije doneo ekipi, ali zato Denis Šreder i te kako jeste.

Šreder ekspres zgazio je sve pred sobom! Organzator igre Toronto Reptorsa odigrao možda i najbolji meč na šampionatu. Da, imao je ravno 30 poena protiv, ali Slovence je praktično sam porazio. Privatizovao je loptu početkom drugog poluvremena, zavrteo čuvare, zasuo koš rivala trojkama i razigrao čitav tim.

Spajao je sa košem Danijela Tajsa, servirao saigračima lopte na tacni, pogašao trojke, ali i prodorom uništavao suparničku odbranu… Bez rešenja su bili Slovenci za prvu violinu nemačkog sastava u Okinavi. Načisto je razbucao ekipu Aleksandra Sekulića.

Pravo poniženje doživeli su Slovenci. Iživljavala se Nemačka u drugom poluvremenu. Šta god su šutnuli – ušlo je. Bilo da su išli na prodor i u telo, bilo da su sa distance potezali. Služio ih je šut, spakovali su čak 15 trojki iz 31 pokušaja, dok je Slovenija dala upola manje.

(©FIBA)(©FIBA)

Luka Dončić uzeo je trećinu šuteva za tri, iz 11 pokušaja samo dva puta pogodio. Bio je poprilično nervozan posle dobrog ulaska u utakmicu i niza majstorija, kada je imao vremena da se nasmeši i mahne ka publici i klupi. Ali, u nastavku je dobio mnoštvo udaraca, bio izgreban u kontakt igri i izgubio živce.

Završio je as Dalas Maveriksa meč sa 23 poena, šest skokova i isto toliko asistencija. Izvadio ga je Aleksandar Sekulić iz igre kada se slovenački brod nasukao, kada povratka više nije bilo i kada je postalo jasno da će doživeti katastrofu. Sa druge strane je ciljano usporio Denis Šreder, ostao je na 24 poena i sjajnu izvedbu zaokružio sa deset asistencija.

Dabl-dabl učinkom je pogurao Pancer diviziju do prvog mesta i dao krila saigračima. Pogotovu Danijelu Tajsu, strelcu 14 poena. Isak Bonga je dopisao 12, a dva manje odlični trojkaš Nils Gifaj, kao i Moric Vagner, čiji brat Franc, ipak, nije ulazio u igru. Još od prvog kola i povrede je bez minuta. Ali, postoji nada da će zaigrati do kraja Mundobasketa.

MUNDOBASKET, 10. DAN:

GRUPA K

Australija - Gruzija 100:84

/Mils 19 - Bitadze 20/

Nemačka - Slovenija 100:71

/Šreder 24 - Dončić 23/



tagovi

MundobasketMundobasket 2023košarkaška reprezentacija Nemačkekošarkaška reprezentacija SlovenijeLuka DončićZoran DragićKlemen PrepeličMajk TobiNils GifajDanijel TajsDenis ŠrederJohanes TimanJohanes FojtmanMoric Vagner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara