Geršon Jabusele (©Starsport)
Geršon Jabusele (©Starsport)

Jabusele: Hrabar i sjajan potez Lasa da me stavi na "pet", čeka nas rat u finalu

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.05.22. | 09:29

"Poarjeova blokada nam je bila neophodna i došla je u ključnom trenutku", priča francuski košarkaš pred duel sa Anadolu Efesom

Vreme je za finale Evrolige (19.00). Megdan će deliti branilac trona Anadolu Efes i madridski Real. Sudeći po svemu dosad prikazanom, sjajnim partijama u polufinalu - čeka nas još jedan spektakl u Beogradskoj areni. Geršon Jabusele bio je jedan od najboljih igrača Kraljevskog kluba u sudaru sa Barselonom, samim tim i jedan od najzaslužnijih za plasman u veliko finale.

Francuski košarkaš ne može da dočeka početak utakmice.

Izabrane vesti

"Spreman sam, jedva čekam da izađem na parket, da igram, da vidim kako će sve to izgledati i pronađem način da dobijem branioca trona. Dobili su nas, dobili smo ih. Videćemo ko će pobediti", rekao je Jabusele.

Čeka nas neizvesna i bespoštedna borba.

"Šanse su 50:50, čeka nas rat i moramo da se spremimo. Izaći ćemo na teren, pokušati da zaključimo šta nam je potrebno da bi ih dobili. Neće biti lako, ali moramo da nađemo put".

Polufinalni duel sa Blaugranom počeo je na poziciji centra, što je očigledno bilo veliko iznenađenje za protivnika, s ozbirom da je u ranoj fazi ubacio dve trojke i susret okončao sa 18 poena i osam skokova.

"Osećao sam se sjajno. Ubacio sam par trojki, dobro smo počeli i stekli prednost. Ostali su se na parketu takođe dobro osećali. Sjajan potez Pabla Lasa, za tako nešto je potrebna hrabrost, ali uvek mu verujemo, kao i on nama".

Prisetio se i jednog od ključnih momenata u utakmici, kada je Vensan Poarje u poslednjem minutu "ugasio svetlo" Nikolasu Laprovitoli.

"Bio je neverovatan potez, posebno jer je prethodno izgubio loptu. Nije pognuo glavu, pričao sa sudijama već se vratio odigrao sjajno u odbrani i upisao blokadu. Bilo je sjajno i bilo nam je potrebno i desilo se u ključnom trenutku utakmice".


tagovi

Geršon JabuseleKK Real MadridFajnal for Beograd 2022

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara