Foto: FIBA
Foto: FIBA

Jabusele pokazao mišiće u Tuzli protiv BiH, Hrvati pregazili Kipar

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.02.24. | 21:12

Francuzi slomili optor Bosne i Hercegovine u četvrtoj četvrtini

Nemaju možda Francuzi trenutno najtalentovaniju ekipu na svetu, ali su zato fizički nadmoćni i to se videlo u Tuzli. Prepuna je bila dvorana, svi su se nadali čudu Bosne i Hercegovine, ali na kraju nije bilo lega za Geršona Jabuselea koji je postizao ključne poene ui četvrtoj četvrtini za konačnu pobedu 74:64.

Francuska u ovim kvalifikacijama za Evrobasket 2025. godine očekivano imaju dve sigurne pobede, dok je Bosna i Hercegovina trenutno na 1-1.

Izabrane vesti

Niko ne može d akaže da se ekipa Bosne i Hercegovine nije borila. Dali su apsolunto sve od sebe, u nekoliko navrata ozbiljno pripretili Francuskoj, ali kada god je bilo gusto, Francuzi su na sirovu snagu centara dolazili do koša, a tu se pobeno istakao Geršon Jabusele, as Real Madrida.

On je bio i najefikasniji pojedinac u pobedi sa 16 poena i devet skokova. Odličan je bio njegov saigrač iz Madrida Vensant Porier sa 13 poena i osam skokova.

Na drugoj strani, Džanan Musa je ponovo bio najefikasniji, ali realno nije imao svoje veče kada je šut u pitanju. Pogodio je samo jednu trojku iz šest pokušaja. okončao je meč sa 15 poena, tri skoka i tri asistencije.

Kenan Kamenjaš je imao 14 poena, dok je Edin Atić dodao 13.

U drugoj utakmici u grupi E je bilo znatno manje drame. Zapravo nije je ni bilo. Hrvatska je na Kirpu ubedljivo salvila 92:63. Već u prvoj deonici je bilo jasno da domaćin nema šta da traži protiv Hrvatske koja je sada na polovični 1-1 posle dve utakmice u kvalifikacijama.

Izvanredan je bio mladi Roko Prkačin sa 24 poena, dok je Mario Hezonja dodao 22 poena i 10 skokova.

GRUPA E

BiH - Francuska 64:74

/Musa 15 – Jabusele 16/

Kipar - Hrvatska 92:63

/Konstantinos 17 - Prkačin 24/



tagovi

košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovinekošarkaška reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara